Gay Corfu · Οδηγός για το νησί

Gay Corfu · Οδηγός για το νησί

Πρώτη φορά επισκέπτεστε το νησί της Κέρκυρας; Τότε, ο gay οδηγός της Κέρκυρας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Κέρκυρα | Κέρκυρα

Το δεύτερο μεγαλύτερο των Ιονίων Νήσων. Η Κέρκυρα είναι η καρδιά ενός δήμου που αποτελείται από πολλά νησιά με πληθυσμό περίπου 100,000. Η μεγαλύτερη πόλη, η πόλη της Κέρκυρας φιλοξενεί περίπου 30,000 άτομα.

Όπως τα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα, η ιστορία της Κέρκυρας εκτείνεται στην κλασική αρχαιότητα με το βασίλειο της Κορκύρας να είναι μια από τις μεγάλες ναυτικές δυνάμεις του 5ου π.Χ. Από τότε, το νησί έχει καταληφθεί από τους Ενετούς και τους Βρετανούς και διεκδικεί ότι είναι το μόνο μέρος στην Ελλάδα όπου το κρίκετ είναι δημοφιλές.

Σήμερα, η Κέρκυρα είναι γνωστή ως τουριστικός προορισμός με πολλούς επισκέπτες από τη Βόρεια Ευρώπη να έρχονται στο νησί για διακοπές. Μακριά από τις παραλίες και τις πισίνες, η Κέρκυρα προσφέρει εκπληκτική αρχιτεκτονική, εντυπωσιακό τοπίο, νόστιμο φαγητό και ένα θερμό καλωσόρισμα.

Γκέι δικαιώματα στην Ελλάδα

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα, ανατρέξτε στο Σελίδα οδηγών Gay Athens City.

Γκέι σκηνή στην Κέρκυρα

Σε σύγκριση με την Αθήνα ή τη Μύκονο, η οργανωμένη γκέι σκηνή στην Κέρκυρα είναι περιορισμένη. Αυτό δεν εμποδίζει τους γκέι επισκέπτες να έρχονται στο νησί και πολλοί επιστρέφουν κάθε χρόνο λόγω της θερμής υποδοχής που λαμβάνουν. Υπάρχει ένα δημοφιλές Γκέι μπαρ στην πόλη της Χώρας, αλλά μπαρ και κλαμπ στα τουριστικά θέρετρα είναι εξίσου φιλόξενα.

Ορισμένες παραλίες χρησιμεύουν ως τοποθεσίες κρουαζιέρας. Η παραλία της Μυρτιώτισσας, δυτικά της πόλης της Κέρκυρας και βόρεια της παραλίας του Ισσού είναι τα μέρη που πρέπει να πάτε για να βρείτε κάποια δράση. Να είστε συνετοί, ωστόσο, και να είστε προσεκτικοί καθώς το κοινό συχνάζει επίσης σε αυτές τις παραλίες. Στην παραλία Χαλικούνας στο νότιο άκρο ανάμεσα στη λίμνη και την παραλία πολλοί γκέι γυμνιστές αλλά και ομοφυλόφιλοι singles και ζευγάρια. Πίσω από την παραλία υπάρχουν αμμόλοφοι, πολύ ιδιωτικοί και αν έχει αέρα είναι πολύ ωραίο να είσαι μέσα - επίσης λίγη κρουαζιέρα και δράση. Μπορείτε να οδηγήσετε με αυτοκίνητο μέχρι το νότιο άκρο σε χωματόδρομο.

Φτάνοντας στην Κέρκυρα

Με αεροπλάνο

Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας, «Ιωάννης Καποδίστριας» (CFU) είναι η κύρια πύλη του νησιού και βρίσκεται 2 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Κέρκυρας. Η πλειονότητα των υπηρεσιών είναι εποχιακές πτήσεις τσάρτερ και προϋπολογισμού το καλοκαίρι, ωστόσο οι προγραμματισμένες υπηρεσίες προς μεγάλους προορισμούς στην Ελλάδα εκτελούνται όλο το χρόνο.

Η γραμμή λεωφορείου 15 σας μεταφέρει στην πόλη της Κέρκυρας έναντι 1.20 € και μπορείτε να την αγοράσετε από τον οδηγό. Από την πλατεία San Rocco μπορείτε να πάρετε λεωφορεία για όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις και θέρετρα.

Πολλά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο. Υπάρχουν άλλες ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς. Τα ταξί είναι διαθέσιμα από το κτήριο του τερματικού σταθμού με ταξίδια στην πόλη της Κέρκυρας που κοστίζουν στην περιοχή των 10 € (περισσότερα με μεγάλες αποσκευές), αλλά προφανώς θα είναι περισσότερο εάν ταξιδεύετε πιο μακριά.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου από τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες είναι διαθέσιμη στο αεροδρόμιο και συνιστάται αν σκοπεύετε να κάνετε κάποιο ανεξάρτητο ταξίδι. Είναι καλύτερο να οργανώσετε την ενοικίαση εκ των προτέρων και ένας εκπρόσωπος θα σας συναντήσει στο αεροδρόμιο και θα σας μεταφέρει στο όχημα και θα εξετάσει την κατάλληλη χάρτινη εργασία κ.λπ.

Με πλοίο

Οι απευθείας συνδέσεις με φέρι συνδέουν το νησί με προορισμούς στην Ιταλία, την Αλβανική Ριβιέρα και την Ελλάδα. Πολλές μεσογειακές κρουαζιέρες σταματούν επίσης στο Νέο Λιμάνι της πόλης της Κέρκυρας. Από εδώ μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για το κέντρο της πόλης, όπου μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους προορισμούς. Δίπλα στο χώρο στάθμευσης υπάρχει μια ταξί.

Περιήγηση στην Κέρκυρα

Με το αυτοκίνητο

Αξίζει τον κόπο να νοικιάσετε αυτοκίνητο εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε τις πολλές απόμερες παραλίες της Κέρκυρας. Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να οδηγείτε και οι ζώνες ασφαλείας είναι υποχρεωτικές. Εάν δεν έχετε άδεια οδήγησης ΕΕ, θα χρειαστεί να αποκτήσετε διεθνή άδεια. Το όριο αλκοόλ στο αίμα είναι 0.5 και οι τυχαίες αλκοτέστ δεν είναι πρωτόγνωρες.

Η Κέρκυρα έχει πολλούς ορεινούς δρόμους με στροφές, οι οποίοι μπορεί να χρειαστούν να συνηθίσουν. Μπορεί επίσης να εκπλαγείτε με αυτό που φαίνεται να είναι κατάφωρη παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από τους ντόπιους. Σίγουρα πληρώνει για να είσαι πιο δυναμικός από ό, τι θα μπορούσες να είσαι στο σπίτι. Τα πρατήρια βενζίνης μπορεί να είναι λίγα και μακριά, οπότε το απόθεμα βενζίνης πριν από οποιοδήποτε ταξίδι!

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Υπάρχουν δύο τύποι λεωφορείων που μπορείτε να πάρετε στην Κέρκυρα. Τα μπλε λεωφορεία εξυπηρετούν την πόλη της Κέρκυρας και συγκεντρώνονται στην πλατεία San Rocco. Τα πράσινα λεωφορεία αναχωρούν από κοντά στο Νέο Λιμάνι και εξυπηρετούν χωριά και θέρετρα σε ολόκληρο το νησί.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από μηχανήματα στις στάσεις ή από τον οδηγό, αν και είναι πιο ακριβά από τον οδηγό. Οι γραμμές λεωφορείων λειτουργούν με διαφορετική κανονικότητα, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τα δρομολόγια κατά τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού.

Με ταξί

Θα βρείτε πολλές τάξεις ταξί μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, ωστόσο μπορεί να είναι πιο δύσκολο να συναντήσετε ένα σε πιο ήσυχα θέρετρα. Τα εστιατόρια και το προσωπικό του ξενοδοχείου θα χαρούν να σας παραγγείλουν ταξί από μια αξιόπιστη εταιρεία. Σε αντίθετη περίπτωση, το Radio Taxis είναι μια αξιόπιστη εταιρεία με την οποία μπορείτε να κανονίσετε παραλαβές.

Πού να μείνετε στην Κέρκυρα

Για μια λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, ρίξτε μια ματιά στο λίστα προτεινόμενων ξενοδοχείων στην Κέρκυρα.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στην Κέρκυρα

  • Το παλιό φρούριο - η κορωνίδα της πόλης της Κέρκυρας. Αυτό το ενετικό φρούριο προσφέρει φανταστική θέα στην παλιά πόλη και την αλβανική ριβιέρα.
  • Νύμφες - ένα μεγάλο χωριό φημισμένο για τους καταρράκτες του. Ο θρύλος λέει ότι εδώ έκαναν μπάνιο οι νύμφες της αρχαίας μυθολογίας!
  • Αχιλλέων - ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό παλάτι που χτίστηκε από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ της Βαυαρίας. Η κατασκευή του είναι εμπνευσμένη από τον θρύλο του Αχιλλέα.
  • Οδός Θεοτόκη Νικηφόρου - Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Κέρκυρας. Εδώ θα βρείτε δερμάτινα είδη, είδη από ξύλο ελιάς και κεραμικά (μεταξύ άλλων τοπικών ειδών).
  • Το μονοπάτι της Κέρκυρας - Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η Κέρκυρα φημίζεται για την πεζοπορία της. Αν και μπορεί να μην θέλετε να κάνετε και τα 222 χιλιόμετρα του μονοπατιού της Κέρκυρας, μπορείτε να χωρίσετε τη βόλτα σε πιο διαχειρίσιμα κομμάτια στον ελεύθερο χρόνο σας και να απολαύσετε το τοπίο όπως θα θέλατε.
  • Παλιά Περίθεια - Το παλαιότερο χωριό της Κέρκυρας. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για το πώς ήταν η ζωή στην Κέρκυρα κατά την εποχή της Ενετοκρατίας, εξερευνώντας τα φιδωτά δρομάκια και τις 8 εκκλησίες.
  • Κλαμπ Γκολφ Κέρκυρας - Η Κέρκυρα διαθέτει ένα εντυπωσιακά όμορφο γήπεδο γκολφ που σχεδιάστηκε από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Donald Harridine. Η παραλία απέχει μόλις 900 μέτρα, αν θέλετε να χαλαρώσετε μετά από ένα παιχνίδι.
  • Μπενίτσες - αυτό το πρώην ψαροχώρι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για επίσκεψη στο νησί. Διατηρεί ακόμη τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, αλλά προσφέρει πολλά μπαρ και εστιατόρια για να χαλαρώσετε και μια υπέροχη παραλία επίσης.

Πότε να επισκεφθείτε την Κέρκυρα

Η Κέρκυρα έχει έναν υπέροχο, καλοκαιρινό καιρό που εξηγεί γιατί οι καλοκαιρινοί μήνες βλέπουν το νησί να γεμίζει με τουρίστες. Λόγω του ότι οι περισσότερες πτήσεις εδώ είναι εποχιακές, θα δυσκολευτείτε πραγματικά να φτάσετε στο νησί, εκτός εάν μεταφέρετε στην Αθήνα. Οι χειμώνες είναι ήπιοι σε σύγκριση με τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά είναι υγροί.

Στο νησί γίνονται διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Το Πάσχα λαμβάνεται εξαιρετικά σοβαρά από τους Έλληνες και η Κέρκυρα δεν αποτελεί εξαίρεση - οι φιλαρμονικές του νησιού οδηγούν σε μια πολύ δημοφιλή πορεία. Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο έχει επίσης το Καρναβάλι του νησιού που είναι ένα hangover από τις ημέρες της Ενετοκρατίας.

Visa

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως εκ τούτου, οι απαιτήσεις της για βίζα ευθυγραμμίζονται με αυτό που θα περιμένατε από τις περισσότερες άλλες χώρες της ΕΕ. Είναι επίσης μέρος της συμφωνίας Σένγκεν. Επικοινωνήστε με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πριν ταξιδέψετε εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Χρήματα

Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης. Οι διανομείς μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμες στην πόλη της Κέρκυρας και σε μεγαλύτερα θέρετρα, αν και πολλοί χρεώνουν μια χρέωση εάν χρησιμοποιείτε ξένη κάρτα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Οι θάλαμοι συναλλάγματος είναι εύκολο να βρεθούν στην πόλη της Κέρκυρας. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.