Μουσεία του Ελσίνκι

Μουσεία του Ελσίνκι

Μια Πολιτιστική Οδύσσεια: Εξερευνώντας τα Μουσεία του Ελσίνκι

Τα μουσεία στο Ελσίνκι δεν είναι απλοί χώροι αποθήκευσης αντικειμένων. Είναι ζωντανές, αναπνέουσες αφηγήσεις που αφηγούνται την ιστορία της πόλης με ζωηρές λεπτομέρειες. Με μια σειρά από επιλογές που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και ενδιαφέρον, τα μουσεία του Ελσίνκι είναι πολιτιστικοί θησαυροί που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. 

Βουτήξτε στο σύγχρονο στο Kiasma, ένα μουσείο κάτω από την Εθνική Φινλανδική Πινακοθήκη, όπου η φινλανδική σύγχρονη τέχνη βρίσκεται στο επίκεντρο. Νιώστε τον παλμό της πειραματικής τέχνης στο Amos Rex, ένα avant-garde μουσείο τέχνης που έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί σκέψη και να εξάπτει τη φαντασία σας.

Για ένα πιο εκτεταμένο ταξίδι στην καλλιτεχνική ψυχή του Ελσίνκι, το Μουσείο Τέχνης του Ελσίνκι HAM είναι ο θεματοφύλακας περισσότερων από 9,000 έργων, συμπεριλαμβανομένων των αγαλμάτων που είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Αυτό το μουσείο όχι μόνο αναδεικνύει τη σύγχρονη και σύγχρονη τέχνη αλλά αφιερώνει και γκαλερί στη ζωή και τα έργα του αγαπημένου καλλιτέχνη Tove Jansson.

Μουσεία του Ελσίνκι

Museum of Contemporary Art Kiasma
Εικονίδιο τοποθεσίας

Mannerheiminaukio 2, Χέλσινκι, Finland

Εμφάνιση στο χάρτη

Στην καρδιά του Ελσίνκι, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Kiasma στέκεται ως ένας σαγηνευτικός φάρος για τους λάτρεις της τέχνης και τα περίεργα μυαλά. Σχεδιασμένο από τον διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Steven Holl, το Kiasma είναι κάτι περισσότερο από ένα μουσείο – είναι ένας χώρος όπου η τέχνη ζωντανεύει και όλοι καλούνται να συμμετάσχουν στην εμπειρία.

Πέρα από τις γκαλερί του, το Kiasma στεγάζει το θέατρο Kiasma, μια βιβλιοθήκη, ένα εστιατόριο και ένα κατάστημα μουσείων. Οι ποικίλες προσφορές του μουσείου εκτείνονται σε εκθέσεις, παραστάσεις και εκδηλώσεις που καλύπτουν διάφορα γούστα και ηλικίες. Από το συναρπαστικό παιχνίδι χρωμάτων για νήπια έως τα ελκυστικά εργαστήρια τέχνης για ενήλικες, ο δημόσιος προγραμματισμός του Kiasma διασφαλίζει ότι η σύγχρονη τέχνη είναι προσβάσιμη σε όλους. Η δέσμευση του ιδρύματος στην εκπαίδευση αποδεικνύεται περαιτέρω από εργαστήρια τέχνης ενσωματωμένα σε σχολικά προγράμματα και ξεναγήσεις που ενισχύουν την εμπειρία εκτίμησης της τέχνης.

Κόμβος Πολιτιστικής Κληρονομιάς:

Ως ζωτικό συστατικό της Εθνικής Φινλανδικής Πινακοθήκης μαζί με το Μουσείο Τέχνης Ateneum και το Μουσείο Τέχνης Sinebrychoff, το Kiasma όχι μόνο παρουσιάζει τη σύγχρονη τέχνη αλλά τη συλλέγει και τη συντηρεί ενεργά. Οι συλλογές τέχνης του μουσείου, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Φινλανδικής Εθνικής Πινακοθήκης, συμβάλλουν σημαντικά στην πολιτιστική κληρονομιά της Φινλανδίας.

Δευτ.: Κλειστό

Τρ.:10: 00 - 18: 00

Τετ.: Κλειστό

Πέμ.:10: 00 - 20: 30

Παρ.:10: 00 - 20: 30

Σαβ.:10: 00 - 18: 00

Κυρ.:10: 00 - 17: 00

Τελευταία ενημέρωση στις: 5-Δεκ-2023

Amos Rex
Εικονίδιο τοποθεσίας

Mannerheimintie 22–24, Χέλσινκι, Finland

Εμφάνιση στο χάρτη

Τοποθετημένο στο εμβληματικό κτήριο του Λασιπαλατσίου, το Amos Rex ζωντανεύει την τέχνη μέσα από έναν απίστευτο συνδυασμό παρελθόντος και μέλλοντος. Καθώς κατεβαίνετε κάτω από το επίπεδο του δρόμου, οι φοβερές τσιμεντένιες καμάρες σας κάνουν να νιώθετε ότι εισέρχεστε σε μια σπηλιά θαυμάτων και όχι σε ένα μουσείο. Στη συνέχεια στέκεστε μέσα στην τεράστια αίθουσα με τρούλο που λούζεται από ζεστό φως και παρασύρεστε από το τεράστιο μέγεθος και την κλίμακα αυτού του υπνωτικού χώρου όπου συμβαίνει η δημιουργικότητα. 

Αρχιτεκτονικό θαύμα:

Από ψηλά, ο Άμος Ρεξ σχεδόν εξαφανίζεται στο συγκρότημα Λασιπαλατσίου, κρύβοντας τα μυστικά του κάτω από την πλατεία. Τολμήστε κάτω από το έδαφος όμως, και η έξυπνη αρχιτεκτονική που αποκαλύφθηκε είναι μια μορφή τέχνης από μόνη της! Οι υπέροχες αίθουσες με θόλο φαίνονται να αναπνέουν και να σφύζουν από ενέργεια, προσελκύοντάς σας. Περιπλανώμενος Amos Rex, θα εντυπωσιάζεστε συνεχώς από μικρές ανθρωποκεντρικές λεπτομέρειες - τις μικρές γωνίες, την υφή των υλικών και την ιδιοφυή χρήση του φυσικού φωτός.

Δευτ.:11: 00 - 20: 00

Τρ.: Κλειστό

Τετ.: Κλειστό

Πέμ.:11: 00 - 20: 00

Παρ.:10: 00 - 20: 00

Σαβ.:11: 00 - 17: 00

Κυρ.:11: 00 - 17: 00

Τελευταία ενημέρωση στις: 5-Δεκ-2023

Helsinki Art Museum HAM
Εικονίδιο τοποθεσίας

Eteläinen Rautatiekatu 8, Χέλσινκι, Finland

Εμφάνιση στο χάρτη

Καλώς ήρθατε στο HAM, το ζωντανό κέντρο του Ελσίνκι για καλλιτεχνική εξερεύνηση και πολιτιστικές εμπειρίες. Ως θεματοφύλακας μιας εκτεταμένης συλλογής έργων τέχνης που περιλαμβάνει 10,000 έργα, το HAM προσκαλεί τους επισκέπτες να βουτήξουν σε έναν κόσμο όπου κάθε ίχνος δημιουργικότητας ανήκει στην κοινότητα.

Επισκεφθείτε το HAM

Το HAM βρίσκεται στη διεύθυνση Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Ελσίνκι, και υποδέχεται τους επισκέπτες με ανοιχτές αγκάλες. Με ωράριο λειτουργίας σχεδιασμένο για την εξυπηρέτησή σας, αφεθείτε στην τέχνη από Τρίτη έως Κυριακή.

Δευτ.: Κλειστό

Τρ.:10: 00 - 17: 30

Τετ.:11: 30 - 19: 00

Πέμ.:11: 30 - 19: 00

Παρ.:11: 30 - 19: 00

Σαβ.:11: 30 - 19: 00

Κυρ.:11: 30 - 19: 00

Τελευταία ενημέρωση στις: 5-Δεκ-2023

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.