Gay Hannover · Οδηγός πόλης

Gay Hannover · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Αννόβερο; Τότε ο οδηγός της πόλης gay Hannover είναι για εσάς.

Ανόβερο

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κάτω Σαξονίας. Το Αννόβερο είναι η 13η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, με περισσότερους από 500,000 κατοίκους. Είναι μια σημαντική πόλη στη Βόρεια Γερμανία και έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν στη μητροπολιτική της περιοχή.

Το Αννόβερο, που ιδρύθηκε στους μεσαιωνικούς χρόνους, ήταν ένα σημαντικό ποτάμιο λιμάνι. Το 1757 η πόλη εισέβαλε από τους Γάλλους αλλά ανακαταλήφθηκε από μια αγγλο-γερμανική δύναμη το 1758. Η γερμανική λεγεώνα στρατιωτών του εξόριστου βασιλιά από το Αννόβερο έπαιξε βασικό ρόλο στη μάχη του Βατερλό. Περίπου το 90% του Ανόβερου ισοπεδώθηκε σε βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά τον πόλεμο, η πόλη κατασκεύασε μια παλιά πόλη μεταφέροντας τα ιστορικά κτίρια που σώζονται σε μια περιοχή. Η ταυτόχρονη ανάπτυξη άφησε την πόλη με μια μεγάλη συλλογή από τσιμεντένια κτίρια. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πρασίνου και πολιτιστικών χώρων. Η πόλη είναι γνωστή ως προορισμός συνεδρίων. Έχει μια μικρή αλλά ζωντανή γκέι σκηνή.

 

Γκέι δικαιώματα στη Γερμανία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο Αννόβερο, ρίξτε μια ματιά στο Σελίδα οδηγών Gay Berlin City.

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή του Αννόβερου είναι χαμηλών τόνων σε σύγκριση με άλλες γερμανικές πόλεις. Ωστόσο, η LGBT κοινότητα είναι σταθερά εδραιωμένη και ενσωματωμένη ως μέρος της ζωής της πόλης. Το Αννόβερο φιλοξενεί η παλαιότερη γκέι σάουνα στη Γερμανία, και υπάρχουν μπαρ, κρουαζιερόπλοια και ένα κλαμπ χορού που απευθύνεται σε γκέι πελάτες.

Το Ανόβερο Pride πραγματοποιείται κάθε Μάιο και είναι ένα πολύ δημοφιλές γεγονός. Στο ετήσιο φεστιβάλ Schützenfest (Marksman), υπάρχει μια γκέι σκηνή με μια χαρούμενη και αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Το εθνικό Queer Film Festival φιλοξενεί επίσης εκδηλώσεις στο Αννόβερο, συνήθως την άνοιξη και τον Οκτώβριο.

 

Φτάνοντας στο Αννόβερο

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο του Ανόβερου (HAJ) βρίσκεται 11 χλμ βόρεια του κέντρου του Αννόβερου και είναι το 11ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας. Είναι καλά συνδεδεμένο, κυρίως με αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού, με πόλεις και προορισμούς αναψυχής στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε ένα τρένο S-bahn στο κέντρο. Θα χρειαστείτε ένα εισιτήριο 2 ζωνών που θα σας κοστίσει 3.50 €. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 17 λεπτά με τις υπηρεσίες να εκτελούνται δύο φορές την ώρα. Δεν θα μπορείτε να πάρετε τρένο από τις 1.30 π.μ. έως τις 4 π.μ. Επιπλέον υπηρεσίες εκτελούνται κατά τη διάρκεια μεγάλων συνεδρίων.

Τα ταξί βρίσκονται εκτός της περιοχής αφίξεων. Μπορείτε επίσης να κανονίσετε εκ των προτέρων ιδιωτικές μεταφορές εκ των προτέρων. Μια κανονική διαδρομή με ταξί θα κοστίζει περίπου 20 €. Το κέντρο ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται μεταξύ των τερματικών Α και Β, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε την κατάλληλη τεκμηρίωση. Η διαδρομή προς το κέντρο διαρκεί περίπου 20 λεπτά ανάλογα με την κίνηση.

Με το τρένο

Το Hannover Hauptbahnhof βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, καθιστώντας το μια εξαιρετική πύλη προς την πόλη. Είναι καλά συνδεδεμένο με πόλεις της Γερμανίας με τρένα υψηλής ταχύτητας ICE. Υπάρχουν διεθνείς συνδέσεις με την Ολλανδία, την Αυστρία και την Ελβετία με ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες να εκτελούνται εν μία νυκτί (Nachtzug), όπου μπορείτε να συνδεθείτε στο ευρύτερο δίκτυο.

 

Μετακίνηση στο Αννόβερο

Με τα ΠΟΔΙΑ

Ο σχεδιασμός της πόλης κάνει τη βόλτα με τα πόδια έναν υπέροχο τρόπο για να περάσετε στην πόλη. Υπάρχουν πεζοδρόμια καλά διατηρημένα και η περιοχή από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό έως το Kröpcke είναι εντελώς πεζοδρομημένη.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Üstra διαχειρίζεται το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών στο Αννόβερο, το οποίο φημίζεται για τα λεωφορεία, τα τραμ και τα τρένα του, καθώς ορισμένα από αυτά έχουν σχεδιαστεί από διεθνώς αναγνωρισμένους σχεδιαστές. Ένα εισιτήριο ξεκινά από 2.40 € και τα ημερήσια εισιτήρια ξεκινούν από 5.40 €. Ορισμένα εισιτήρια θα πρέπει να επικυρωθούν και οι επιθεωρητές λειτουργούν στην υπηρεσία.

Οι υπηρεσίες εκτελούνται συχνά όλη την ημέρα και υπάρχουν ακανόνιστες υπηρεσίες νυχτερινών λεωφορείων, τραμ και τρένων με συχνότερες νυχτερινές υπηρεσίες τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα έκπτωσης που προσφέρει στις γυναίκες έκπτωση νυχτερινά ταξίδια. Πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής μεταφοράς για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωμένες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Με ταξί

Τα ταξί είναι άφθονα και μπορούν να βρεθούν στις τάξεις, να χαιρετιστούν στο δρόμο ή να παραγγελθούν εκ των προτέρων. Τα ταξί είναι ακριβά στο Αννόβερο και συνιστάται να πάρετε ταξί σε μεγάλες ομάδες για να εξοικονομήσετε χρήματα. Τα ταξί είναι γενικά ασφαλή, αλλά λάβετε τις προφανείς προφυλάξεις για να είστε σίγουροι. Η Uber δεν λειτουργεί στο Αννόβερο.

 

Πού να μείνετε στο Αννόβερο;

Για μια λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Αννόβερο, ανατρέξτε στο προτεινόμενα ξενοδοχεία στη σελίδα του Ανόβερου.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Βασιλικοί Κήποι του Herrenhausen - παρά το γεγονός ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια (ο Οίκος του Ανόβερου) κατείχε ακόμα το παλάτι και τα εδάφη του, η RAF κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μπαρόκ παλατιού και των κήπων του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ευτυχώς, η περιοχή ανακατασκευάστηκε με κόπο και ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Το Νέο Δημαρχείο - ένα από τα κύρια ορόσημα του Αννόβερου και άνοιξε τον αυτοκράτορα Γουλιέλμο Β' το 1913. Αυτό το εκλεκτικού στιλ κτήριο δεν στεγάζει πλέον τη διοίκηση της πόλης, αλλά εξακολουθεί να φιλοξενεί το ληξιαρχείο. Μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις και να πάρετε ένα μοναδικό ανελκυστήρα (ακολουθεί μια κυρτή διαδρομή) μέχρι την πλατφόρμα θέασης στον θόλο.

Γκαλερί Λουίζ - για πολυτελή ψώνια με μπουτίκ αισθανθείτε ότι αυτός είναι ο παράδεισος σας.

Εκκλησία της αγοράς - αυτή η τούβλα γοτθική λουθηρανική εκκλησία χτίστηκε τον 14ο αιώνα, αλλά υπέστη ζημιές και αποκαταστάθηκε κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Διαθέτει 11 καμπάνες στον πύργο της εκκλησίας και η Καμπάνα του Χριστού και της Ειρήνης είναι η μεγαλύτερη στην πολιτεία και χρησιμοποιείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Οι Nanas - αυτά τα παιχνιδιάρικα και εντυπωσιακά γλυπτά κατά μήκος του Leibnizufer αξίζουν σίγουρα τη selfie. Σχεδιάστηκε από τη Niki de Saint Phalle ως σχόλιο για το πώς βλέπει η κοινωνία τις γυναίκες.

Μουσείο Wilhelm Busch - ένα συναρπαστικό μουσείο αφιερωμένο στον σκιτσογράφο και γελοιογράφο του 19ου αιώνα Wilhelm Busch. Εκτός από έργα του Busch, θα βρείτε και σατιρικά έργα των Goya και Hogarth. Βρίσκεται στο Georgengarten.

Κρατική Όπερα του Ανόβερου - από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο θα προλάβετε έργα κλασικής όπερας αναμεμειγμένα με τολμηρά νέα έργα νέων συνθετών. Το κτίριο υπέστη ζημιές από τον πόλεμο, αλλά έχει υποστεί αρκετές ανακαινίσεις και βελτιώσεις, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσετε ζωντανή όπερα στη Γερμανία.

Niedersachsenstadion - η έδρα της ομάδας της Bundeslinga Hannover 96 (ή των Reds για τους οπαδούς). Μπορείτε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα ενός αγώνα ποδοσφαίρου εδώ, καθώς και τις μεγάλες συναυλίες ποπ και ροκ που σπάνια φιλοξενεί ο χώρος.

 

Πότε να έρθετε

Το Ανόβερο έχει ένα ωκεάνιο κλίμα που σημαίνει ότι ο καιρός είναι κρύος για μισό χρόνο και γενικά αρκετά ευχάριστος στο άλλο μισό. Η βροχή είναι σπάνια καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά μερικές φορές η πόλη μπορεί να σκονιστεί με χιόνι και το Machsee θα παγώσει. Το Ανόβερο τείνει να μην συρρέει από επισκέπτες εκτός από τα μεγάλα γεγονότα, οπότε ελέγξτε το ημερολόγιο.

Εκτός από τις εκθέσεις και τα συνέδρια για τα οποία είναι γνωστή η πόλη, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φεστιβάλ και εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο. Είναι οι χριστουγεννιάτικες αγορές, που βρίσκονται σε όλη την πόλη, προσφέρουν φινλανδικό φαγητό, πατινάζ στον πάγο και Glühwein. Η Schützenplatz φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο Oktoberfest στον κόσμο.

 

Visa

Η Γερμανία βρίσκεται εντός του χώρου θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γερμανία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.