Οδηγός Πόλης Gay Naples

Οδηγός Πόλης Gay Naples

Πρώτη φορά στη Νάπολη; Τότε η σελίδα μας για τους γκέι οδηγούς πόλης της Νάπολης είναι για εσάς

 

Νάπολη | Νάπολη

Πρωτεύουσα της περιοχής της Καμπανίας και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, η Νάπολη είναι το κέντρο μιας μητροπολιτικής περιοχής με πάνω από 3 εκατομμύρια κατοίκους.

Βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου και κάτω από τη σκιά του ενεργού ηφαιστείου του Βεζούβιου που ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της Πομπηίας και του Ηρακουλάνου. Ήταν επίσης η καρδιά του Βασιλείου της Νάπολης, μιας περιοχής με ευρεία πολιτική και πολιτιστική επιρροή.

Σήμερα, η Νάπολη είναι γνωστή για το λιμάνι της, το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην Ιταλία. Παρά τη φημισμένη φήμη της, η Νάπολη προσφέρει όμορφη αρχιτεκτονική, συναρπαστικά μουσεία, εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια, φανταστικό φαγητό (η Νάπολη ήταν η γενέτειρα της πίτσας) και μια μέτρια γκέι σκηνή.

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Ιταλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Rome City .

 

Γκέι σκηνή

Σε σύγκριση με το Μιλάνο και τη Ρώμη, η γκέι σκηνή της Νάπολης είναι σχετικά συγκρατημένη. Η γκέι σκηνή εδώ είναι τουλάχιστον μέτρια, αλλά θα μπορέσετε να βρείτε Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Κλαμπ Gay Dance, Κρουαζιέρες και σε έναν  Γκέι σάουνα.

Παρά τον περιορισμένο αριθμό συγκεκριμένων γκέι χώρων, τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ είναι επίσης δημοφιλή στους γκέι επισκέπτες. Η πόλη φιλοξενεί επίσης μια δημοφιλή γιορτή υπερηφάνειας τον Ιούνιο.

 

Φτάνοντας στη Νάπολη

Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νάπολης (NAP) βρίσκεται ακριβώς κάτω από 4 μίλια βορειοανατολικά της πόλης. Είναι καλά συνδεδεμένο με προορισμούς στην Ευρώπη τόσο από αερομεταφορείς σημαίας όσο και από τον προϋπολογισμό. Προσφέρει επίσης συνδέσεις με τη Βόρεια Αφρική και προσφέρει εποχιακή διατλαντική υπηρεσία.

Η απευθείας σύνδεση (Alibus) προσφέρει εύκολη σύνδεση με το κέντρο της πόλης και κοστίζει 3 € (4 € από τον οδηγό). Τα ταξίδια διαρκούν 15 λεπτά και διαρκούν 6.30πμ έως 11.50μμ Δευτέρα έως Παρασκευή και τελειώνουν στις 11.39μμ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Το Bus 3S προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερη υπηρεσία, αλλά είναι φθηνότερο (1.10 €).

Εξουσιοδοτημένα ταξί βρίσκονται ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο. Ο χρόνος ταξιδιού διαρκεί περίπου 15 λεπτά και μπορεί να κοστίσει από 12 έως 20 € ανάλογα με την κίνηση και την ώρα της ημέρας.

Με πλοίο

Η Νάπολη είναι ένας δημοφιλής προορισμός για κρουαζιερόπλοια και το Stazione Marittima βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν διανυκτερεύσεις με φέρι προς τη Σαρδηνία, τη Σικελία και την Κορσική, καθώς και προς την Τύνιδα.

Με το τρένο

Η Νάπολη είναι καλά συνδεδεμένη με την υπόλοιπη Ιταλία με σιδηροδρομικές υπηρεσίες από το Napoli Centrale. Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δεν προσφέρει διεθνείς υπηρεσίες.

 

 

Περιήγηση στη Νάπολη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Οι κύριες τοποθεσίες της Νάπολης βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια ο ένας από τον άλλον, ωστόσο η πλοήγηση στους πολυσύχναστους δρόμους μπορεί να είναι μια από μόνη της εργασία. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθείτε τους ντόπιους όταν διασχίζετε τους δρόμους.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Νάπολη διαθέτει σύστημα μετρό, αλλά είναι κυρίως για μετακινούμενους. Για 1.10 € μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι με λεωφορεία, τραμ, το μετρό και ένα τελεφερίκ (3.10 € για κάρτες ημέρας). Παραδόξως, οι περισσότερες υπηρεσίες ολοκληρώθηκαν πριν από τις 11:XNUMX με μερικές μεταγενέστερες υπηρεσίες τα σαββατοκύριακα. Λάβετε υπόψη ότι οι πορτοφολάδες λειτουργούν σε ολόκληρο το δίκτυο.

Με ταξί

Τα ταξινομημένα ταξί είναι αναγνωρίσιμα από τις λευκές τους καμπίνες, το έμβλημα της πόλης που εμφανίζεται στις μπροστινές πόρτες και την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας τους και από την παρουσία ενός μετρητή. Υπάρχουν πολλοί καθορισμένοι ναύλοι που πρέπει να εμφανίζονται. Απαιτήστε να το δείτε πριν ταξιδέψετε και μην κάνετε το ταξίδι εάν δεν μπορούν να το παρέχουν.

Με πλοίο

Η Νάπολη είναι καλά συνδεδεμένη με τα νησιά Κάπρι και Ίσκια, μεταξύ άλλων τοποθεσιών όπως το Αμάλφι, και αυτά αξίζει μια μέρα έξω από τη θάλασσα. Τα ιπτάμενα δελφίνια και άλλα σκάφη αναχωρούν από το Molo Beverello, τη Mergellina ή το Pozzuoli. Λάβετε υπόψη ότι η διαδρομή προς Κάπρι μπορεί να είναι αρκετά τραχιά.

 

Πού να μείνετε στη Νάπολη

Για μερικές από τις καλύτερες επιλογές ξενοδοχείων στη Νάπολη, επισκεφθείτε το Ξενοδοχεία σε Νάπολη .

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Castelnuovo - τεράστιο μεσαιωνικό κάστρο που φιλοξενεί το μουσείο της πόλης. Φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης και από την οροφή του κάστρου θα απολαύσετε μερικές από τις καλύτερες απόψεις που μπορεί να προσφέρει η Νάπολη.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - αυτό είναι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στη ρωμαϊκή αρχιτεκτονική. Είναι αξιοσημείωτο τόσο για την ποιότητα όσο και για την ποσότητα των αντικειμένων που εκτίθενται εδώ. Φροντίστε να δείτε το "Μυστικό Δωμάτιο" με το σύνολο των ερωτικών αντικειμένων από την Πομπηία.

Parco Virgiliano - περίπου μισή ώρα από το κέντρο της πόλης, αλλά αξίζει το ταξίδι λόγω της εντυπωσιακής θέα που προσφέρει πάνω από τη Νάπολη και τη γύρω περιοχή.

Duomo - Ο πιο διάσημος καθεδρικός ναός της Νάπολης και ένα από τα εικονίδια της πόλης. Είναι γνωστό ότι φιλοξενεί το αποξηραμένο αίμα του Αγίου Ιανουάριου, το οποίο φέρεται δύο φορές το χρόνο σε μεγάλη τελετή.

Θέατρο Σαν Κάρλο - διάσημη όπερα που συνδέεται με το Βασιλικό Παλάτι. Αυτό είναι το καλύτερο στοίχημά σας για να πιάσετε παραδοσιακή ιταλική όπερα.

Πομπηία - ένα από τα πιο διάσημα ρωμαϊκά αξιοθέατα στον κόσμο. Η Πομπηία καταστράφηκε όταν ο Βεζούβιος ξέσπασε το 79 μ.Χ. και κάλυψε την πόλη με στάχτη. Οι ημερήσιες εκδρομές διαφημίζονται στο κέντρο της Νάπολης, αλλά μπορείτε να ταξιδέψετε εκεί με το δικό σας ατμό.

Herculaneum - Καταστράφηκε ταυτόχρονα με την Πομπηία, το Herculaneum είναι ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα διατηρημένης ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Υπάρχουν 5 κάρτες ιστότοπου διαθέσιμες για 20 € που σας επιτρέπουν επίσης την πρόσβαση στην Πομπηία και σε άλλους ιστότοπους.

Βεζούβιος - Εάν αισθάνεστε δραστήριοι, μπορείτε να ανεβείτε στον Βεζούβιο για εκπληκτική θέα στον κόλπο της Νάπολης. Σας συμβουλεύουμε να έχετε μαζί σας άφθονο νερό και να φοράτε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα, καθώς δεν μπορείτε να πάρετε ταξί στην κορυφή. Επίσης, επειδή είναι ενεργό ηφαίστειο, σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε τα τοπικά μέσα πριν αναρριχηθείτε.

 

Πότε να έρθετε

Για τις καλύτερες ευκαιρίες περιήγησης στα αξιοθέατα, θα συνιστούσαμε να επισκεφθείτε τη Νάπολη την άνοιξη, όταν ο καιρός δεν είναι ανυπόφορος και τα πλήθη δεν είναι τόσο ανυπόφορα. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας μπορεί να είναι ευχάριστα, αλλά η βροχή είναι επίσης εξίσου συνηθισμένη.

Η Νάπολη διοργανώνει φεστιβάλ υπερηφάνειας τον Ιούνιο, αλλά υπάρχουν πολλά φεστιβάλ καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους ενδιαφέροντος. Συνιστούμε το Καρναβάλι τον Φεβρουάριο, τη Μεγάλη Εβδομάδα το Πάσχα και το φεστιβάλ πίτσας μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.

 

Ασφάλεια

Το βίαιο έγκλημα είναι σπάνιο στη Νάπολη, και στην Ιταλία γενικά, ωστόσο η Νάπολη έχει τη φήμη για το pick-pocketing και το scamming. Όπως οπουδήποτε, θα σας συμβούλευαμε να κρατάτε τα μυαλά σας για εσάς και να λαμβάνετε τις ίδιες προφυλάξεις οπουδήποτε (φροντίστε τιμαλφή, αποφύγετε το πλήθος, πάρτε ταξινομημένα ταξί).

 

Χρήματα

Η Ιταλία είναι μέλος της ευρωζώνης. Τα ΑΤΜ (bancomat) είναι ευρέως διαθέσιμα. Τα καταστήματα αγαπούν τα μετρητά. Δεν θα σας αρνηθούν έκπτωση σε πολλά ανεξάρτητα καταστήματα εάν πληρώσετε μετρητά. Τα περισσότερα καταστήματα θα ζητήσουν ταυτότητα εάν πληρώσετε με πιστωτική κάρτα.

Τα γραφεία συναλλάγματος (cambio) βρίσκονται κοντά σε όλες τις κύριες τουριστικές περιοχές αλλά γενικά προσφέρουν χαμηλές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.