Τορόντο

Gay Τορόντο · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Τορόντο; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών για το gay στο Τορόντο είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Τορόντο

Το Τορόντο είναι ένας πολυσύχναστος, ζωντανός και διασκεδαστικός κόμβος κοσμοπολίτικης κουλτούρας. Με τον ποικίλο πληθυσμό, το υψηλό βιοτικό επίπεδο και τον πλούσιο πολιτισμό, η πόλη περιγράφεται συνήθως ως ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσει. Η πόλη είναι η μεγαλύτερη του Καναδά και η τέταρτη μεγαλύτερη στη Βόρεια Αμερική με πληθυσμό σχεδόν 3 εκατομμυρίων και πάνω από 200 πολιτισμούς.

Η πόλη μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια από τις πιο ζωντανές και δυναμικές σκηνές ομοφυλοφίλων στη Βόρεια Αμερική, με άτομα LGBT+ να ζουν ανοιχτά και περήφανα. Υπάρχει μια πληθώρα από γκέι μπαρ, κλαμπ και ξενοδοχεία που επικεντρώνονται κυρίως στην γκέι συνοικία Church and Wellesley του Τορόντο.

Γκέι δικαιώματα στο Τορόντο

Τα δικαιώματα LGBT + στον Καναδά είναι μερικά από τα πιο προηγμένα στην Αμερική και μεγάλο μέρος του καναδικού LGBT + πληθυσμού απολαμβάνει ένα πλήρες σύνολο προστασίας και δικαιωμάτων. Στο Τορόντο συγκεκριμένα, ο γκέι πληθυσμός είναι προφανής και προφανής και οι γκέι ταξιδιώτες θα παρατηρήσουν τις πολλές σημαίες υπερηφάνειας διάστικτες γύρω από την πόλη. Ο Καναδάς ήταν μια από τις πρώτες χώρες που δημιούργησε μια τρίτη επιλογή φύλου σε επίσημα έγγραφα για άτομα που αναγνωρίζονται ως μη δυαδικά.

Γκέι μπαρ στο Τορόντο

Το Τορόντο φιλοξενεί το μεγαλύτερο ομοφυλόφιλο χωριό του Καναδά και η περιοχή διαθέτει μια πυκνή και συγκεντρωμένη επιλογή γκέι μπαρ και κλαμπ. Η νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων στην περιοχή είναι ποικίλη και χωρίς αποκλεισμούς και υπάρχει μια ομοφυλοφιλική βραδιά κατάλληλη για τα ενδιαφέροντα και τα γούστα κάθε ταξιδιώτη.

Πολλά από τα γκέι μπαρ και κλαμπ που βρίσκονται στην Εκκλησία και στο γκέι χωριό Wellesley είναι εμβληματικά και παγκοσμίως αναγνωρισμένα ιδρύματα γκέι κουλτούρας και κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων Γούντι - μία από τις κύριες τοποθεσίες γυρισμάτων για την αμερικανική έκδοση του θρυλικού Queer as Folk. Δείτε Περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Τορόντο.

Τορόντο · Ξενοδοχεία

Γκέι ξενοδοχεία στο Τορόντο

Το Τορόντο φιλοξενεί μερικά από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα ξενοδοχεία στον κόσμο και οι καλύτερες τοποθεσίες για να μείνουν οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες είναι στην περιοχή Downtown ή στο χωριό των ομοφυλόφιλων Church and Wellesley. Αυτές οι τοποθεσίες παρέχουν κεντρικές βάσεις για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν το Τορόντο με άνεση και άνεση. Ξενοδοχεία όπως το Αυλή Τορόντο, Ramada Plaza και την Town Inn Suites Όλα προσφέρουν στους επισκέπτες μια κομψή διαμονή στην καρδιά του gay χωριού της πόλης, της Church and Wellesley.

Το Τορόντο φιλοξενεί επίσης μια σειρά από πιο πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων, όπως το Four Seasons, ένα όμορφο μείγμα κομψότητας και κομψότητας κοντά στη θρυλική γκέι περιοχή της πόλης. Το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες μια ποικιλία από ανέσεις, όπως ένα μεγάλο σπα, πισίνα και εστιατόριο υψηλής ποιότητας.

Η πλειονότητα των ξενοδοχείων στο Τορόντο μπορούν να θεωρηθούν φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους, καθώς το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να αντιμετωπίζει όλους τους επισκέπτες με τον ίδιο σεβασμό και αξιοπρέπεια ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, όπως περιγράφεται στους νόμους κατά των διακρίσεων της χώρας.

Γκέι σάουνες στο Τορόντο

Το Τορόντο διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από σάουνες γκέι, πολλές από τις οποίες είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο. Ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους στην πόλη είναι Εργαλεία ατμού, μια μεγάλη και καλά συντηρημένη σάουνα και γυμναστήριο με κεντρική τοποθεσία στην εμβληματική Church Street. Το Steamworks προσελκύει πλήθη τόσο ντόπιων όσο και τουριστών και είναι ανοιχτό 24 ώρες. Η σάουνα διαθέτει μια σειρά από εγκαταστάσεις όπως γυμναστήριο, υδρομασάζ, ιδιωτικές καμπίνες και τρύπες.

Τορόντο Υπερηφάνεια 2019

Φτάνοντας στο Τορόντο

Το Τορόντο εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Τορόντο Πίαρσον, το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χλμ. Από το κέντρο της πόλης. Είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον Καναδά και προσφέρει συνδέσεις με τους περισσότερους παγκόσμιους προορισμούς. Υπάρχουν δύο τερματικά. Το Terminal One είναι το μεγαλύτερο στον Καναδά και το 12ο μεγαλύτερο στον κόσμο. Το Terminal Three είναι το δεύτερο και μικρότερο από το ζεύγος.

Περιήγηση στο Τορόντο

Ταξί

Ο πιο δημοφιλής και βολικός τρόπος για να φτάσουν οι τουρίστες στην πόλη είναι με ταξί. Αυτά είναι διαθέσιμα αμέσως έξω από τα τερματικά. Αναμένετε να πληρώσετε περίπου 50-60 $ για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Το Τορόντο μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν μεγάλο στόλο ταξί, τα οποία είναι όλα με ενιαίο ναύλο και χωρίς αυξήσεις τιμών. Τα ταξί στην πόλη είναι ιδιόκτητα και μπορούν εύκολα να τα χαιρετίσεις αν στέκεσαι στο πεζοδρόμιο και περιμένεις. Εναλλακτικά, υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση οχημάτων Uber που είναι ελαφρώς πιο ακριβά αλλά μερικές φορές πιο βολικά.

Τρένο

Το τρένο Union Pearson Express εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο Pearson προς τον σταθμό Union στο κέντρο του Τορόντο. Το ταξίδι διαρκεί μόνο 25 λεπτά και ένας ναύλος απλής μετάβασης από τον Pearson προς την Union είναι 12.35 $.

λεωφορείο

Τα λεωφορεία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος περιήγησης στο Τορόντο και έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα που σας επιτρέπει να δείτε την πόλη καθώς ταξιδεύετε. Οι στάσεις των λεωφορείων μπορούν να αναγνωριστούν από μια λευκή δημοσκόπηση με κόκκινες οριζόντιες ζώνες. Τα εισιτήρια είναι γενικά φθηνά και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν για Σαββατοκύριακα και καθημερινές.

μετρό

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να ταξιδέψετε μεταξύ των ντόπιων, το μετρό είναι συχνό, φθηνό και γρήγορο, καθιστώντας την την τέλεια εναλλακτική λύση για ταξίδια. Το δίκτυο του μετρό της πόλης διαρκεί από τις 6 π.μ. έως τις 1.30 π.μ. και τρένο στην κορυφή όλων των σταθμών κατά μήκος της γραμμής. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν είτε με μετρητά είτε με κάρτα και η πλειονότητα των σταθμών είναι πλήρως προσβάσιμη για χρήστες μειωμένης κινητικότητας. Ο καλύτερος τρόπος για να προγραμματίσετε ταξίδια μετρό στο Τορόντο είναι κατεβάζοντας τον διαδραστικό χάρτη του μετρό του Τορόντο Transit Commission.

Δραστηριότητες στο Τορόντο

Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά τις δραστηριότητες στο Τορόντο. Ωστόσο, τα πιο σημαντικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

  • Ανεβείτε στον Πύργο CN
  • Εξερευνήστε το Casa Loma
  • Περάστε τη μέρα σας στο High Park
  • Αγορά στο St Lawrence Market
  • Βυθιστείτε στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο
  • Επισκεφθείτε την gay παραλία στο Hanlan's Point

Δείτε Περισσότερα: Δραστηριότητες στο Τορόντο

FAQs

Visa

Για επισκέψεις κάτω των 180 ημερών, οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στον Καναδά. Για ταξίδια μεγαλύτερα από αυτήν την περίοδο, τα άτομα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για καναδική βίζα - αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 1-2 μήνες. Οι ταξιδιώτες από χώρες εκτός των Η.Π.Α. θα πρέπει να ελέγξουν τους κανονισμούς των καναδικών βίζα για τη χώρα καταγωγής τους πριν επισκεφθούν.

Χρήματα

Το Τορόντο δεν είναι μια φτηνή πόλη. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο ακριβό του Καναδά. Οι τιμές είναι τόσο σημαντικές και ο λογαριασμός τείνει να περιλαμβάνει 13% «εναρμονισμένο φόρο επί των πωλήσεων», ωστόσο, γενικά αναμένεται ότι τα άτομα στρογγυλοποιούν το ποσοστό αυτό στο 18% ή υψηλότερο για καλή προς εξαιρετική εξυπηρέτηση. Το νόμισμα στο Τορόντο είναι το Δολάριο Καναδά.

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές στην πόλη, ωστόσο, συνιστάται στους ταξιδιώτες να μεταφέρουν ένα μικρό ποσό μετρητών για μικρά και ανεξάρτητα καταστήματα που ενδέχεται να μην δέχονται κάρτες. Τα μηχανήματα ATM είναι άφθονα στο Τορόντο, αλλά ενδέχεται να χρεώσουν ένα τέλος για αναλήψεις από κάρτες στο εξωτερικό.

Πότε θα επισκεφθείτε

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι συνήθως οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Τορόντο. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από τα μικρότερα πλήθη, τον ήπιο καιρό και την επιλογή πολιτιστικών εκδηλώσεων. Την άνοιξη, οι δρόμοι της πόλης είναι ζωντανοί και πολυσύχναστοι και τα πεζοδρόμια ζωντανεύουν με υπαίθριες αγορές, εξωτερικά εστιατόρια και ερμηνευτές του δρόμου, ωστόσο, ο καλύτερος καιρός τείνει να σημαίνει υψηλότερες τιμές για ξενοδοχεία και πτήσεις, οπότε ο φθηνότερος χρόνος για επίσκεψη η πόλη είναι το χειμώνα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.