Γκέι Αθήνα

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για την Αθήνα

Η Αθήνα έχει μια ιστορία γκέι που εκτείνεται χιλιάδες χρόνια

Η Αθήνα είναι μια μεθυστική συλλογή της αρχαίας ιστορίας, αυθεντικές και ανέγγιχτες γειτονιές, προσιτή πολυτέλεια και μια μοναδική γκέι σκηνή. Η πόλη θεωρείται από καιρό ως ένα από τα πιο πολιτιστικά και ιστορικά σημαντικά μέρη του πλανήτη και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η Ελλάδα κάθεται στον τόπο συνάντησης της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, διαμορφώνεται συνεχώς από τους πολιτισμούς γύρω από αυτό και τις αυτοκρατορίες που τη διαχειρίζονται. Έχοντας υπάρξει μέσω της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τεσσάρων αιώνων οθωμανικής κυριαρχίας και κλασικού ελληνικού πολιτισμού, η Αθήνα έχει μια από τις πιο μοναδικές και ποικίλες ιστορίες στον κόσμο.

Η γκέι σκηνή στην Αθήνα δεν είναι τόσο δυνατή και προφανής όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά είναι αναμφίβολα η πιο φιλελεύθερη πόλη της χώρας και έχει τον μεγαλύτερο γκέι πληθυσμό στην Ελλάδα. Η ομοφυλοφιλική κοινότητα στην Αθήνα τείνει να είναι πιο διακριτική και λεπτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο προορισμός είναι λιγότερο διασκεδαστικός για τους γκέι ταξιδιώτες.

Γραφική θέα της Αθήνας

Γκέι μπαρ και κλαμπ στην Αθήνα

Τα περισσότερα από τα γκέι μπαρ και κλαμπ στην Αθήνα βρίσκονται στο Γκάζι και ενώ οι χώροι μπορεί να μην είναι πάντα σαφώς χαρακτηρισμένοι ως γκέι, τα περισσότερα έχουν μια συναρπαστική και ζωντανή ατμόσφαιρα.

BIG μπαρ ήταν το πρώτο μπαρ αρκούδας που άνοιξε στην Αθήνα και ήταν το αγαπημένο στην τοπική ομοφυλοφιλική κοινότητα έκτοτε. Το BIG είναι γνωστό για τη φιλική του ατμόσφαιρα, τα ποτά σε λογικές τιμές και την υπέροχη μουσική. Το μπαρ απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από τον πλησιέστερο σταθμό του μετρό και είναι ένας δημοφιλής προορισμός προθέρμανσης για όσους θέλουν να προχωρήσουν στα μεγαλύτερα κλαμπ της πόλης.

σόδα2 είναι το πιο διάσημο gay club της Αθήνας και είναι επίσης το μεγαλύτερο της πόλης. Κατανεμημένο σε δύο πατώματα χορού με ζωντανά DJ και πολλά μπαρ, το Sodade2 βρίσκεται στην καρδιά της γκέι σκηνής στην Αθήνα. Το κλαμπ γίνεται ιδιαίτερα απασχολημένο τα σαββατοκύριακα και συχνά μπορεί να δει τους προστάτες να χύνονται σε κοντινούς δρόμους.

Διαθέτοντας ποικίλο πλήθος και μοναδικό εσωτερικό, Σαμόνε είναι ένας δημοφιλής χώρος λόγω των drag show, των νυχτερινών ζωντανών παραστάσεων και των κανονικών θεματικών βραδιών. Το κλαμπ έχει επίσης καταπληκτικές προσφορές για ποτά και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πολυσύχναστη ατμόσφαιρα όταν είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι. Δείτε Περισσότερα: Gay Nudist Παραλίες στην Ελλάδα.

Gay Ξενοδοχεία στην Αθήνα

Το ξενοδοχείο Central Athens βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Πλάκας. Το ξενοδοχείο είναι φανταστική σχέση ποιότητας / τιμής, με δωμάτια κομψά και κομψά σχεδιασμένα και βεράντα στον τελευταίο όροφο που προσφέρει απαράμιλλη θέα στον ορίζοντα της Αθήνας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στην εμβληματική και απίστευτα δημοφιλή Ακρόπολη, την οποία μπορείτε επίσης να δείτε από την οροφή.

Η μεγάλη αξία Κομψό ξενοδοχείο είναι ο ιδανικός προορισμός για γκέι ταξιδιώτες που θέλουν να μείνουν κοντά στη δράση του γκέι χωριού Gazi. Προσφέροντας μια εμπειρία μπουτίκ, κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με μοντέρνο και καθαρό στιλ και οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο εστιατόριο και το μπαρ του ξενοδοχείου.

Λαμβάνοντας το όνομά του από τον αρχαίο ελληνικό χαρακτήρα με το ίδιο όνομα, το Electra Palace Αθήνα βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στην παλιά πόλη της πόλης, κοντά σε πολλά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Μια ποικιλία από δωμάτια και σουίτες είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες και όλα είναι καλά επιπλωμένα και πλήρως κλιματιζόμενα. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μια εκπληκτική πισίνα στον τελευταίο όροφο, γυμναστήριο και σπα.

Gay Athens · Ξενοδοχεία

Αρχαία ελληνική ιστορία στην Αθήνα

Η Αθήνα είναι γεμάτη με αναφορές και αποδεικτικά στοιχεία για την αρχαία ιστορία της και τη θέση της ίδρυσης της δημοκρατίας. Υπάρχει μια σειρά από εμβληματικά ιστορικά ορόσημα που είναι γεμάτα σε όλη την πόλη.

Ο Παρθενώνας είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη και εντυπωσιακή εικόνα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Χτισμένο το 432 π.Χ. αφιερωμένο στη θεά Αθηνά, ο Παρθενώνας είχε πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων περιόδων ισλαμικής και χριστιανικής σημασίας, που ήταν εκκλησία και τζαμί. Ο Παρθενώνας είναι το κεντρικό σημείο της παγκοσμίως αναγνωρισμένης Ακρόπολης και οι ανυπόμονοι ταξιδιώτες πρέπει να εξερευνήσουν την πλήρη ακρόπολη της Ακρόπολης για να ανακαλύψουν όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η μοναδική τοποθεσία.

Το νεκροταφείο Kerameikos βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την Ακρόπολη. Το νεκροταφείο πήρε το όνομά του από την κοινότητα αγγειοπλαστών και τεχνιτών που ζούσαν στην περιοχή πριν από την ανάπτυξή του ως νεκροταφείο. Ο ιστότοπος περιλαμβάνει τα ερείπια πολλαπλών αρχαίων κατασκευών και λειψάνων, συμπεριλαμβανομένου ενός τείχους της πόλης που χτίστηκε το 479 π.Χ. Δείτε Περισσότερα: Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Αθήνα.

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Χτισμένο κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού είναι ένα μεγάλο υπαίθριο θέατρο που ανακαινίστηκε σχολαστικά τη δεκαετία του 1950. Το θέατρο χτίστηκε αρχικά για τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο, ο οποίος πίστευε ότι η δομή ήταν μια από τις καλύτερες του είδους της. Οι ταξιδιώτες μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν μια παράσταση στο Odeon που έχει φιλοξενήσει τους Patti Smith, Liza Minelli και Florence and the Machine.

Αθήνα

Γκέι δικαιώματα στην Αθήνα

Η Ελλάδα φημίζεται για την αρχαία φιλική προς τους ομοφυλόφιλους κληρονομιά, ωστόσο, η σύγχρονη κατάσταση είναι ελαφρώς διαφορετική. Ο γάμος του ιδίου φύλου είναι παράνομος στη χώρα και ενώ υπάρχουν πολιτικά σωματεία, προσφέρουν ελάχιστα εμπόδια για ίσα συζυγικά δικαιώματα. Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου δεν μπορούν επίσης να υιοθετήσουν από κοινού παιδιά. Ωστόσο, υπάρχει νομοθεσία που προστατεύει τους ΛΟΑΤ + από διακρίσεις στην εργασία, την υγειονομική περίθαλψη και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Παρά τη συντηρητική νομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤ + άνθρωποι στην Ελλάδα, οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες στην Αθήνα είναι πιθανό να έχουν μια άνετη και χωρίς άγχος επίσκεψη, με τους ντόπιους να τείνουν να είναι ευγενικοί και σεβαστοί προς τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

Καλύτεροι προορισμοί Gay Greece

Εκτός από την Αθήνα, πολλοί άνθρωποι θα συνδυάσουν αυτήν την πόλη με τη Μύκονο και άλλα ελληνικά νησιά. Μύκονος είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς για τους ομοφυλόφιλους στον κόσμο, μια Μέκκα για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες παγκοσμίως που συρρέουν εκεί κάθε χρόνο για τον θεϊκό συνδυασμό πολυτέλειας και νησιωτικής ζωής.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στην Αθήνα

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στην Αθήνα από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Αθήνα για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας