Ναύαρχος Duncan Pub

Ορόσημα LGBT + στο Λονδίνο

Ορόσημα LGBT + σε μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις του κόσμου

Το Λονδίνο υπήρξε κόμβος του πολιτισμού LGBT + από τον 18ο αιώνα, όταν οι παμπ και οι καφετέριες έγιναν δημοφιλείς με ομοφυλόφιλους άντρες που αναζητούσαν σύνδεση γνωστή ως Molly Houses. Οι ΛΟΑΤ + συνέχισαν να αναζητούν καταφύγιο στην πόλη από τότε, σχηματίζοντας κοινότητες και αφήνοντας το σημάδι τους στους δρόμους της πρωτεύουσας. Ωστόσο, μόλις το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, εκείνοι που δεν ταυτίζονταν ως ετεροφυλόφιλοι και σισιγαρίνοι μπορούσαν να ζήσουν ανοιχτά και δημόσια. Αυτό σημαίνει ότι το Λονδίνο είναι ένας θησαυρός των ορόσημων των ΛΟΑΤ +, όχι μόνο ως παράδειγμα του θάρρους και της υπερηφάνειας του πληθυσμού των ΛΟΑΤ + της πόλης, αλλά και της προηγούμενης και πιο μυστικής ιστορίας του.

Άγαλμα του Άλαν Τούρινγκ

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν το όνομα του Άλαν Τούρινγκ, και οι περισσότεροι πιθανότατα θα γνωρίζουν επίσης την πρωτοποριακή δουλειά του στον υπολογιστή που πολλοί αναφέρουν ως κινητήρια δύναμη πίσω από τη συμμαχική ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Ωστόσο, το 1952, μόλις επτά χρόνια αφότου η ιδιοφυΐα του έσωσε τη χώρα, ο Άλαν Τούρινγκ διώχθηκε για ομοφυλοφιλικές πράξεις. Ο Turing συμφώνησε να υποβληθεί σε χημικό ευνουχισμό ως εναλλακτική λύση στη φυλακή, ωστόσο, τα σωματικά και διανοητικά στελέχη της βάρβαρης διαδικασίας ήταν πολύ μεγάλα για τον Turing, ο οποίος τελικά πήρε τη ζωή του μόλις 16 ημέρες πριν από τα 42α γενέθλιά του.

Εκτός από την επίσημη χάρη του πρωθυπουργού, ο Τούρινγκ τιμάται σήμερα, αλλά ένα γλυπτό στο St Mary's Terrace, το Paddington και οι επισκέπτες αφήνουν συχνά λουλούδια και μηνύματα σε αυτό το αρχικό εικονίδιο LGBT +.

Τα σπίτια της Βιρτζίνια Γουλφ

Τα σπίτια της Βιρτζίνια Γουλφ

Η Βιρτζίνια Γουλφ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους σημαντικότερους μοντερνιστές συγγραφείς του 20ού αιώνα και τα πιο διάσημα έργα της θεωρούνται βασικοί της βρετανικής λογοτεχνίας. Ωστόσο, το μυθιστόρημα του Woolf το 1928 στο Ορλάντο και οι ιστορίες και τα γράμματα που το ενέπνευσαν, έκαναν πολλά σπίτια LGBT + ορόσημα.

Το Ορλάντο εμπνεύστηκε από την 10χρονη σχέση του Woolf με τη συνάδελφο μυθιστοριογράφο του Λονδίνου Vita-Sackville West. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο γυναίκες ήταν παντρεμένες με άνδρες, εμπλέκονταν σε μια παθιασμένη και απαγορευμένη σχέση που ξεκίνησε μετά τη συνάντησή τους σε ένα πάρτι το 1922.

Η Βιρτζίνια Γουλφ έζησε σε πολλά σπίτια στο Λονδίνο και ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να επισκεφθούν τόσο το παιδικό της σπίτι στο Κένσινγκτον όσο και το σπίτι της Πλατείας Τάιιστοκ όπου έγραψε την κυρία Ντάλοουι.

Highbury Fields

Highbury Fields

Τον Νοέμβριο του 1970 πάνω από 100 μέλη του Gay Liberation Front πραγματοποίησαν αυτό που συχνά θεωρείται η πρώτη διαδήλωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Highbury Fields στο Islington. Η ομάδα διαδήλωσε ενάντια στην παγίδευση της αστυνομίας του Louis Eakes, εξέχοντος μέλους της τοπικής κοινότητας LGBT +. Πολλοί εκτιμούν τα γεγονότα εκείνης της νύχτας στο Highbury Fields ως καταλύτη για το κίνημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που ακολούθησε.

Το 2000, παρουσιάστηκε μια πινακίδα στο πάρκο για να τιμήσει τις προσπάθειες εκείνων που υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και έδειξαν αξιοθαύμαστο θάρρος εκείνο το βράδυ και καθ 'όλη τη διάρκεια της εκστρατείας για την απελευθέρωση των ομοφυλόφιλων. Η πλάκα είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα LGBT + και αξίζει να επισκεφτείτε, τα γύρω Highbury Fields είναι ένα χαλαρωτικό και γραφικό σημείο μέσα στον θόρυβο της πρωτεύουσας.

Ορόσημα Gays the Bookshop LGBT

Βιβλιοπωλείο Gays the Word

Πολλοί θαυμαστές ταινιών LGBT + θα παρατηρήσουν αμέσως το βιβλιοπωλείο Gays the Word από την ταινία Pride του 2014. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία απεικόνισε το βιβλιοπωλείο ως τόπο συνάντησης για τους Gays and Lesbians Support the Miners, μια από τις πρώτες και πιο ισχυρές ομάδες δικαιωμάτων ΛΟΑΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Gays the Word είναι το μόνο βιβλιοπωλείο της Αγγλίας που είναι αφιερωμένο στην παροχή υλικού που εστιάζει στο LGBT + και από τότε που άνοιξε το 1979 υπήρξε κόμβος queer πολιτισμού στην πρωτεύουσα. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πολλές αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένου του υπερβολικού πληθωρισμού ενοικίων, των μίσους επιθέσεων και του μειωμένου επιπέδου, το Gays the Word συνεχίζει να προσφέρει μια σειρά βιβλίων LGBT + από όλο τον κόσμο.

Admiral Duncan Pub, ορόσημο LGBT

Ναύαρχος Duncan Pub

Ένα από τα πρώτα γκέι μπαρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Παμπ Admiral Duncan εξυπηρέτησε τους πρώτους πελάτες του το 1832 και διαμορφώθηκε από την τοποθεσία του στο Σόχο σε μια από τις πιο καθιερωμένες γκέι παμπ της πόλης. Η παμπ έγινε πρωτοσέλιδα ειδήσεις όταν ήταν ο τόπος της χειρότερης ομοφοβικής επίθεσης της χώρας το 1999. Η βόμβα νυχιών πυροδοτήθηκε στο εσωτερικό σκότωσε 3 και τραυματίστηκε 70. Οι επισκέπτες της παμπ σήμερα θα παρατηρήσουν τον αναμνηστικό πολυέλαιο που κρέμεται στο μπαρ καθώς και μια πλάκα στο κοντά στο St Anne's Gardens.

Παρά την επίθεση, ο Ναύαρχος Duncan εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές και ζωντανό ορόσημο στο εμβληματικό Soho και φημίζεται για την φιλόξενη και φιλική ατμόσφαιρα, καθώς και τις εβδομαδιαίες παραστάσεις καμπαρέ.

Ορόσημα LGBT

Άγαλμα του Όσκαρ Ουάιλντ

Μια συνομιλία με τον Όσκαρ Ουάιλντ αποκαλύφθηκε το 1998 στο κεντρικό Λονδίνο. Το άγαλμα είναι ένα από τα νεότερα LGBT+ ορόσημα του Λονδίνου και διαθέτει την προτομή του Wilde που καπνίζει ένα τσιγάρο και βλέπει ένα τμήμα της εγκατάστασης που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους περαστικούς να σταματήσουν, να καθίσουν και να «συνομιλήσουν» με τον ίδιο τον λογοτεχνικό και LGBT+ θρύλο.

Παρά το γεγονός ότι παράγει αμέτρητα έργα ευρέως γνωστής ποίησης, ο Όσκαρ Γουάιλντ πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή και τρία στην εξορία σε μια εποχή που η γκέι ήταν παράνομη. Το γλυπτό βρίσκεται στην άκρη του θεάτρου του Λονδίνου, μια σημαντική τοποθεσία στη ζωή του εξέχοντος θεατρικού συγγραφέα.

Διαβάστε περισσότερα: Οι πιο cool γειτονιές του Λονδίνου.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Λονδίνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Λονδίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας

Η καλύτερες εμπειρίες in Λονδίνο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας