Υπερηφάνεια της Βιέννης

Vienna Pride 2024: παρέλαση, εκδηλώσεις και άλλα

Vienna Pride 2024: parade, events & more

Τοποθεσία

κέντρο της πόλης Mariahilf, Βιέννη, Austria

Υπερηφάνεια της Βιέννης

Από τις 25 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου 2024, το Vienna Pride θα καταλάβει την καρδιά της Βιέννης, παρουσιάζοντας μια ποικιλία εκδηλώσεων που γιορτάζουν και προωθούν τα δικαιώματα LGBTQ+. Το αποκορύφωμα αυτού του ζωντανού δεκαπενθήμερου θα είναι η Παρέλαση Υπερηφάνειας στις 8 Ιουνίου, που αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 300,000 συμμετέχοντες!

Επιπλέον, το Pride Run Vienna στις 7 Ιουνίου θα δει τους συμμετέχοντες να τρέχουν και να περπατούν στην εμβληματική Ringstrasse, με αποκορύφωμα το Pride Village στη Rathausplatz. Μετά από μια παύση τεσσάρων ετών, το Pride Village θα είναι και πάλι το επίκεντρο του εορτασμού από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου.

Pride Village (6-8 Ιουνίου 2024)

Το Pride Village βρίσκεται στη Rathausplatz και είναι σύμβολο της LGBTQ+ παρουσίας και υπερηφάνειας στην καρδιά της πόλης. Για τρεις ημέρες, θα σφύζει από δραστηριότητες, όπως περίπτερα ενημέρωσης, ζωντανές εμφανίσεις από LGBTQ+ καλλιτέχνες και εκθέσεις. Οι κοινοτικοί οργανισμοί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσελκύσουν τους επισκέπτες με διαλέξεις για κρίσιμα θέματα, συνδυάζοντας απρόσκοπτα την εκπαίδευση, τον ακτιβισμό και την ψυχαγωγία. Αυτός ο κοινόχρηστος χώρος όχι μόνο προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για φαγητό, αλλά και μια ευκαιρία για όλους να συμμετάσχουν στον εορτασμό και την υποστήριξη των LGBTQ+ αιτιών.

Pride Run Vienna (7 Ιουνίου 2024)

Ξεκινώντας στις 8:00, το Pride Run Vienna συμβολίζει την αποδοχή και την προβολή για την LGBTQ+ κοινότητα. Καλύπτοντας μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων κατά μήκος της γραφικής Ringstrasse, η διαδρομή είναι ανοιχτή σε μεμονωμένα άτομα, ζευγάρια και ομάδες, συμπεριλαμβανομένων δρομέων, σκανδιναβικών περιπατητών και χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων. Είναι κάτι περισσότερο από έναν αγώνα. είναι μια συλλογική χειρονομία αλληλεγγύης και μια γιορτή της διαφορετικότητας, που ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να τρέξουν για αποδοχή και να αποτελέσουν ένα ισχυρό παράδειγμα συμμετοχικότητας.

Pride Parade (8 Ιουνίου 2024)

Η Vienna Pride Parade, γνωστή και ως Rainbow Parade, θα πραγματοποιήσει την 28η πορεία της στην Ringstrasse. Αυτή η μεγαλειώδης παρέλαση παρουσιάζει άτομα από όλους τους προσανατολισμούς και τα κοινωνικά στρώματα ενωμένα στην πορεία τους για αποδοχή, σεβασμό και ίσα δικαιώματα τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως η μεγαλύτερη ετήσια επίδειξη της Αυστρίας, η παρέλαση είναι μια ισχυρή έκφραση του συνεχιζόμενου αγώνα της κοινότητας για ισότητα, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να επιδεικνύουν με τόλμη τα πανό, τις πινακίδες και τα μηνύματά τους.

 

Άλλα σημαντικά θέματα

  • Vienna Pride Family Day (25 Μαΐου 2024): Μια μέρα αφιερωμένη σε οικογενειακές δραστηριότητες και διασκέδαση.
  • Vienna Pride Beach Day (30 Μαΐου 2024): Μια χαλαρωτική μέρα στην παραλία γιορτάζοντας το pride.
  • Vienna Pride Pool Day (31 Μαΐου 2024): Μια λαχταριστή, γεμάτη διασκέδαση μέρα στην πισίνα.
  • Miss*ter Vienna Pride (1 Ιουνίου 2024): Ένας διαγωνισμός που γιορτάζει την ομορφιά και τη διαφορετικότητα της κοινότητας.
  • Vienna Pride Drag Beach (2 Ιουνίου 2024): Μια λαμπερή μέρα στην παραλία με υπέροχες παραστάσεις drag.
  • Vienna Pride Conference (7 Ιουνίου 2024): Ένα εκπαιδευτικό και ενδυναμωτικό συνέδριο που συζητά πιεστικά ζητήματα LGBTQ+.

Το Vienna Pride 2024 υπόσχεται μια ελκυστική και ενθαρρυντική γιορτή, σκορπίζοντας χαρά και προάγοντας την αλληλεγγύη σε όλη την κοινότητα και πέρα ​​από αυτήν.

Που να μείνω?

Επισκέπτεστε τη Βιέννη για όλη τη διασκέδαση του Pride; Κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο σας τώρα! Δείτε την επιλογή μας ξενοδοχεία φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους στη Βιέννη για μια ασφαλή και ξεκούραστη διαμονή.

Λευκό λογότυπο TGΕπισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Τιμή Vienna Pride 2024: παρέλαση, εκδηλώσεις και άλλα

Δεν βρέθηκαν κριτικές

Σχόλια / Κριτικές είναι η υποκειμενική γνώμη του Travel Gay χρήστες, όχι από Travel Gay.