Ρίο Ντε Τζανέιρο

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Ρίο Ντε Τζανέιρο

Το Ρίο είναι ο πιο ζωντανός και ζωντανός προορισμός της Βραζιλίας

Το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι ένας ζωντανός και συναρπαστικός προορισμός για ομοφυλόφιλους, γνωστός παγκοσμίως για τις παρθένες αμμώδεις παραλίες, το ετήσιο καρναβάλι και το εκπληκτικό τοπίο.

Η πόλη είναι ένας εμβληματικός προορισμός και προσφέρει στους γκέι ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν μια ποικιλία από μπαρ, κλαμπ και χώρους LGBT σε μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Βραζιλίας. Η διαφορετική και ζωντανή γκέι σκηνή του Ρίο είναι εύκολα ορατή και είναι σύνηθες να βλέπουμε το ακρωνύμιο «GLS», που σημαίνει Gays, Lesbians και συμπατριώτες (ένας τοπικός όρος για τους συμμάχους), που εμφανίζεται σε διαφημίσεις για τους καλύτερους χώρους της πόλης.

Η πιο διάσημη γκέι περιοχή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι η Ιπανέμα, διάσημη για την έντονη νυχτερινή ζωή της γκέι και τις παραλίες που εκτείνονται, ωστόσο, οι χώροι φιλικοί προς τους ομοφυλόφιλους μπορούν να βρεθούν με ευκολία σε όλη την πόλη.

Καρναβάλι

Γκέι μπαρ και κλαμπ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Καφετέρια Galeria βρίσκεται στην καρδιά της Ιπανέμα και για 22 χρόνια είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία συνάντησης για την ομοφυλοφιλική κοινότητα του Ρίο. Ο σύλλογος είναι γνωστός για το ποικίλο και εκλεκτικό πλήθος του και επικεντρώνεται στην παροχή μιας περιεκτικής εμπειρίας για όλους τους επισκέπτες του. Μια ποικιλία από πάρτι, εκθέσεις και παραστάσεις μπορείτε να απολαύσετε στο κλαμπ ανάλογα με το πότε επισκέπτεστε.

Ένα ουσιαστικό κλαμπ για κάθε γκέι ταξιδιώτη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι Η Εβδομάδα Ρίο. Κατανεμημένο σε δύο ορόφους και διαθέτει πολλά μπαρ και ακόμη και εξωτερική πισίνα, το The Week είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής λέσχη χορού gay του Ρίο και σε μικρή απόσταση από την προκυμαία στην περιοχή Northern Centro της πόλης.

Κουτί 1140 είναι ο νούμερο ένα σύλλογος του Ρίο Ντε Τζανέιρο για drag shows. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, σε αντίθεση με τα περισσότερα γκέι μπαρ του Ρίο, το 1140 έχει τακτικά drag show καθώς και φιλοξενεί μερικούς από τους κορυφαίους DJ του κόσμου.

Το παλαιότερο gay bar στην Copacabana - La Cueva - ιδρύθηκε το 1964 και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της πόλης. Το εσωτερικό αυτού του φιλόξενου κλαμπ είναι σχεδιασμένο να μοιάζει με σπήλαιο και προσφέρει μια πιο οικεία εναλλακτική σε πολλούς από τους μεγαλύτερους χώρους του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ της μεγαλύτερης γκέι κοινότητας, ο La Cueva παίζει βραζιλιάνικη και ηλεκτρονική μουσική μέχρι αργά.

Παραλία Ρίο

Γκέι ξενοδοχεία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Μετά από μια κουραστική μέρα στα αξιοθέατα στο Ρίο Ριτς Λέμπλον είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε. Αυτό το ξενοδοχείο 4 αστέρων προσφέρει μια σειρά από ανέσεις εκτός από τα κομψά και κλιματιζόμενα δωμάτια. με σάουνα, πισίνα και γυμναστήριο. Το Ritz Leblon βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την προκυμαία και την παραλία Leblon.

Αν θέλετε να μείνετε σε μια από τις πιο μοντέρνες τοποθεσίες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, μην ψάξετε περισσότερο από το Ξενοδοχείο Sol Ipanema, που βρίσκεται απέναντι από το Posto 9, ένα από τα διάσημα ναυαγοσώστη της Ipanema. Η πισίνα στον τελευταίο όροφο και η θέα στη θάλασσα κάνουν το Sol Ipanema Hotel το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε όλη την ομορφιά που έχει να προσφέρει η πόλη.

Διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή πισίνα στον τελευταίο όροφο και βεράντα, Ξενοδοχείο Atlantis Copacabana είναι μια μοντέρνα και κομψή επιλογή για όσους επισκέπτονται το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά σε πολλά από τα δημοφιλή καταστήματα της πόλης και η παραλία Κοπακαμπάνα απέχει μόλις XNUMX λεπτά με το αυτοκίνητο. Τα οικονομικά δωμάτια στο Atlantis Copacabana Hotel το καθιστούν την ιδανική επιλογή για όσους ταξιδεύουν με οικονομικό προϋπολογισμό.

Παραλία Ρίο

Γκέι παραλίες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Το Ρίο φημίζεται για τις αμμώδεις παραλίες του που προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Υπάρχουν επίσης πολλές παραλίες που έχουν αναπτύξει φήμη μεταξύ της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, οι οποίες είναι εξίσου όμορφες.

Η πιο διάσημη γκέι παραλία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι μπροστά Rua Farme do Amoedo, ένας εμβληματικός γκέι δρόμος στην Ιπανέμα. Ορατή από τις μεγάλες σημαίες του ουράνιου τόξου, η παραλία είναι γνωστή ως παραλία Farme και προσελκύει ένα όμορφο και ποικίλο πλήθος. Η παραλία χωρίζεται από τον κεντρικό χώρο περιπάτου με μια σειρά από φοίνικες που δίνουν μια αίσθηση ιδιωτικότητας σε ορισμένες περιοχές. Αν ψάχνετε για πάρτι για να παρευρεθείτε το βράδυ, προσέξτε τους διοργανωτές που μοιράζουν φυλλάδια πάνω-κάτω στην παραλία.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό αποκλειστικά ως παραλία gay, Praia Do Abrico είναι μια χωρίς αποκλεισμούς και φιλική προς τους ομοφυλόφιλους παραλία γυμνιστών που βρίσκεται έξω από την κύρια πόλη. Προσβάσιμο με αυτοκίνητο και λεωφορείο, το Praia Do Abrico είναι η πιο δημοφιλής παραλία γυμνιστών στην πόλη και ενώ επιτρέπονται οι selfies, να είστε προσεκτικοί όταν τραβάτε φωτογραφίες καθώς πολλοί επισκέπτες πηγαίνουν εκεί για απόλυτο απόρρητο.

Χριστός ο Λυτρωτής

Αξιοθέατα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Το Ρίο έχει τόσα πολλά να προσφέρει όταν πρόκειται για όμορφα τοπία και εντυπωσιακά αξιοθέατα. Πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται σχετικά κεντρικά και είναι εύκολα προσβάσιμα από τα δίκτυα λεωφορείων και μετρό.

Ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου και στέκεται στα εντυπωσιακά 98 πόδια, ο Χριστός ο Λυτρωτής είναι ένα αρτ ντεκό άγαλμα του Ιησού Χριστού, που ολοκληρώθηκε το 1931 από τον Γάλλο γλύπτη Paul Landowski. Το εμβληματικό άγαλμα βρίσκεται στην κορυφή των 220 σκαλοπατιών και ενώ μπορεί να απασχοληθεί κατά τη διάρκεια των κορυφαίων τουριστικών μηνών, προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το Escadaria Selaron θεωρείται συχνά ως μια από τις πιο όμορφες σκάλες στον κόσμο. Ο σχεδιαστής της σκάλας ξεκίνησε αρχικά ανακαινίζοντας τα κακώς διατηρημένα σκαλοπάτια μπροστά από το σπίτι του και τώρα είναι αριστούργημα πλακιδίων όλων των χρωμάτων και υλικών από όλο τον κόσμο. Το Escadaria Selaron είναι ένας δημοφιλής προορισμός σε πολλές περιηγήσεις με τα πόδια στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από τον πλησιέστερο σταθμό του μετρό.

Αν δεν φοβάστε τα ύψη και θέλετε ασυναγώνιστη θέα στο Ρίο, τότε σκεφτείτε να πάρετε τα διάσημα τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του βουνού Sugarloaf. Καθισμένο στις εκβολές του κόλπου Guanabara, το Sugarloaf Mountain έχει εμφανιστεί σε αμέτρητες ταινίες και η βόλτα με το τελεφερίκ διαρκεί μόνο τρία λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Διαβάστε περισσότερα: Δραστηριότητες σε Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Υπερηφάνεια

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Η Βραζιλία έχει μερικά από τα πιο προηγμένα δικαιώματα ΛΟΑΤ στη Νότια Αμερική, ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος από το 2013 και η ομοφοβία και η τρανσφοβία ποινικοποιούνται βάσει του νόμου κατά του ρατσισμού της χώρας.

Το 2019, η εκλογή μιας νέας δεξιάς κυβέρνησης οδήγησε σε ανησυχίες για τα δικαιώματα και την ασφάλεια των LGBT ατόμων στη Βραζιλία, ιδιαίτερα ως αποτέλεσμα των σχολίων του προέδρου της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο. Παρά το δύσκολο τοπίο για τα LGBT άτομα, η Βραζιλία παραμένει μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον κόσμο όσον αφορά τα δικαιώματα και την προστασία των LGBT.

Το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι μια διεθνής πρωτεύουσα για ομοφυλόφιλους και φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακές γιορτές υπερηφάνειας κάθε χρόνο. Οι γιορτές γίνονται τον Οκτώβριο και προσελκύουν επισκέπτες από όλη τη Βραζιλία και τον κόσμο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Ρίο Ντε Τζανέιρο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας