Πόλη του Μεξικού - Ημέρα των Νεκρών

Δραστηριότητες στην Πόλη του Μεξικού

Η Πόλη του Μεξικού περιέχει πλήθος

Η πρωτεύουσα του Μεξικού και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αμερικής, η Πόλη του Μεξικού είναι ένα ζωντανό και γεμάτο δράση τήξη πολιτισμών, ιστορίας και τέχνης. Στοιχεία υπάρχουν στους δρόμους της πόλης για τις αμέτρητες παγκόσμιες επιρροές που έχουν διαμορφώσει τη σύγχρονη ταυτότητά της, από την αρχαία υποδομή των Αζτέκων έως τον αποικιακό ισπανικό κανόνα. Η Πόλη του Μεξικού είναι επίσης η κύρια θέση της βιομηχανίας, της χρηματοδότησης και της μόδας της χώρας και είναι μια από τις πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Οι πρόσφατες βελτιώσεις στα δικαιώματα LGBT + και η σιγά-σιγά αυξανόμενη σκηνή των ομοφυλόφιλων έχουν κάνει την Πόλη του Μεξικού έναν δημοφιλή προορισμό για τους gay ταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια. Ενώ τα βήματα γίνονται στη σωστή κατεύθυνση, η ομοφυλοφιλική κοινότητα τείνει να είναι διακριτική, αλλά όχι λιγότερο παθιασμένη.

Γκέι Πόλη του Μεξικού

Γκέι μπαρ στην Πόλη του Μεξικού

Το μεγαλύτερο μέρος των γκέι νυχτερινής διασκέδασης της Πόλης του Μεξικού μπορεί να βρεθεί μέσα και γύρω από το Zona Rosa, μια περιοχή της πόλης που έχει μεγάλο πληθυσμό LGBT + και μια διακριτική αλλά ζωντανή γκέι σκηνή. Το Μεξικό ως χώρα εξακολουθεί να είναι αρκετά συντηρητικό, έτσι τα γκέι μπαρ και κλαμπ στην Πόλη του Μεξικού τείνουν να λειτουργούν στην πιο διακριτική πλευρά, και ενώ οι χώροι δεν είναι κρυμμένοι, πιθανότατα δεν θα έχουν σημαίες ουράνιου τόξου που να καλύπτουν το εξωτερικό τους.

Βρίσκεται στην καρδιά της Zona Rosa και εκτείνεται σε τρεις ευρύχωρους ορόφους, κάθε επίπεδο Boy's Bar έχει τη δική του ατμόσφαιρα και στιλ, δίνοντάς σας πολλές ατμόσφαιρες για να επιλέξετε. Ωστόσο, το αποκορύφωμα του κλαμπ είναι οι νυχτερινές παραστάσεις από μια σειρά από βασίλισσες drag, go-go χορευτές και ερμηνευτές καμπαρέ. Ένας από τους μοναδικούς χώρους για άνδρες μόνο στην Πόλη του Μεξικού, το Boy Bar εφαρμόζει αυστηρά τις πολιτικές εισόδου του, οπότε μόλις μπείτε, θα μπείτε.

Δερμάτινο μπαρ του Τομ είναι ένα ίδρυμα στην Πόλη του Μεξικού εδώ και δεκαετίες και εξυπηρετεί την πιο φιλική πλευρά του γκέι πληθυσμού της πόλης. Το μπαρ είναι ένας καθιερωμένος και αγαπημένος χώρος που είναι άμεσα αναγνωρίσιμος χάρη στο εσωτερικό και τη βιομηχανική ατμόσφαιρα που μοιάζει με μπουντρούμι. Ο Τομ διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων, όπως ένα σκοτεινό δωμάτιο και τηλεοράσεις που προβάλλουν ταινίες για ενήλικες.

Gay Group Trip Πολιτιστική Περιήγηση στο Μεξικό

Πάρκο του Μεξικού

Χτισμένο το 1927, το Parque Mexico θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους, ήσυχους και πιο επιτυχημένους αστικούς κήπους της πόλης. Το πάρκο βρίσκεται στην Condesa, μια περιοχή της Πόλης του Μεξικού, γνωστή για τη διατηρημένη αρχιτεκτονική αρ ντεκό, τα αρχοντικά και την ατμόσφαιρα hipster. Το πάρκο των XNUMX στρεμμάτων είναι γεμάτο με σιντριβάνια, χώρους παιχνιδιού, γλυπτά και εγκαταστάσεις που μπορούν να βιώσουν όλοι χάρη στα ελικοειδή μονοπάτια που περνούν απαλά γύρω από αυτό το ήσυχο κομμάτι του παραδείσου.

Το αρ ντεκό περιβάλλον του φυλλώδους Condesa μπαίνει στο ίδιο το Parque Mexico, με πολλά χαρακτηριστικά σχεδίασης που είναι τυπικά του στυλ δημοφιλή όταν χτίστηκαν στις δεκαετίες του 1920 και του 30. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα του πάρκου είναι το περίτεχνο και περίτεχνο παρατηρητήριο. Κατασκευασμένο από ατσάλι και βαμμένο σε εντυπωσιακό μπλε χρώμα, το ρολόι του ρολογιού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κατασκευές αρτ ντεκό στην Πόλη του Μεξικού και είναι μια περίπλοκη εμφάνιση του σχεδιασμού της εποχής και της εφευρετικότητας.

Zona Rosa

Η Zona Rosa σημαίνει ροζ ζώνη και είναι αναπάντεχα η πιο αξιοσημείωτη γκέι περιοχή της Πόλης του Μεξικού. Η γειτονιά είναι ένας κόμβος δημιουργικότητας, πολυπολιτισμικότητας και απελευθέρωσης, γνωστός για τη μακρόχρονη κορεατική κοινότητα και τον μεγάλο πληθυσμό LGBT +. Η περιοχή είναι επίσης ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός λόγω της πυκνής συγκέντρωσης νυχτερινής ζωής και χώρων διασκέδασης.

Το επίκεντρο της γκέι σκηνής της Zona Rosa είναι η Calle Amberes, η κύρια λεωφόρος της γειτονιάς. Το Amberes φιλοξενεί μια πυκνά συγκεντρωμένη συλλογή από γκέι κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, και οι προστάτες αυτών των χώρων συχνά βλέπουν να χύνονται στο πεζοδρόμιο τις πολυάσχολες νύχτες. Η Zona Rosa είναι συμβολική της πιο περίεργης πλευράς της Πόλης του Μεξικού και υπήρξε κόμβος παράβασης εδώ και δεκαετίες, ακόμα και σήμερα υπάρχει κάτι που συμβαίνει σε κάθε γωνιά αυτής της εκλεκτικής γειτονιάς.

Xochimilco

Μία τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς και μια γειτονιά σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη, το Xochimilco είναι ένα από τα πιο όμορφα και συναρπαστικά μέρη της Πόλης του Μεξικού. Αυτή η μοναδική περιοχή είναι πιο γνωστή για το αρχαίο σύστημα καναλιών που εγκαταστάθηκε από τους Αζτέκους τον 14ο αιώνα. Τα κανάλια είναι πλατιά και τεντωμένα, επενδεδυμένα με πλούσια βλάστηση και παραμένουν ζωτικό μέρος της τοπικής οικονομίας. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς οικισμούς και αγροκτήματα, σήμερα το Xochimilco είναι μια δημοφιλής τουριστική τοποθεσία.

Οι ευρείες πλωτές οδοί της γειτονιάς καταλαμβάνονται τώρα από Trajinera - παραδοσιακά μεξικάνικα σκάφη που διαθέτουν επίπεδες πυθμένες και είναι απλές στην κατασκευή τους. Σήμερα το Trajinera χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρείες κρουαζιέρας που θα σας μεταφέρουν πάνω και κάτω στα κανάλια έναντι αμοιβής. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τη γειτονιά, καθώς οι όχθες του καναλιού και το παραθαλάσσιο φύλλωμα γεμίζουν με άγρια ​​φύση και φύση.

Catedral Metropolitana

Λίγες εικόνες είναι τόσο άμεσα συμβολικές της Πόλης του Μεξικού όσο η Catedral Metropolitana, ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός της Νότιας Αμερικής και ένα κατασκευαστικό έργο 300 ετών. Μία από τις πιο σημαντικές και σημαντικές τοποθεσίες σε ολόκληρο το Μεξικό, ο καθεδρικός ναός είναι τεράστιος, μήκους 109 μέτρων και πλάτους 59 μέτρων. Μεγάλο μέρος της εσωτερικής γλυπτικής και της τέχνης έχει πραγματοποιηθεί σε χρυσό, δημιουργώντας μια αληθινή κιβωτό πολυτέλειας και δύναμης.

Η κατασκευή ξεκίνησε το 1573 και συνεχίστηκε σε ολόκληρη την αποικιακή περίοδο. Με την είσοδο στο Catedral Metropolitana, το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό είναι ο όμορφος και χρυσός επιχρυσωμένος βωμός. Υπάρχει συχνά μια σειρά προσκυνητών στους πρόποδες αυτού του περίπλοκου χαρακτηριστικού και οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να το κάνουν όταν δεν συμβαίνει μάζα.

Πόλη του Μεξικού · Ξενοδοχεία

Coyoacán

Για δεκαετίες οι καταπράσινοι δρόμοι του Coyoacan αποτελούσαν προπύργιο αντικουλτούρας και δημιουργικότητας, παρέχοντας καταφύγιο σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της ιστορίας και καλλιεργώντας ένα πνεύμα εξέγερσης και επανάστασης. Μερικά από τα πιο διάσημα άτομα που χαρίζουν τον Coyoacan περιλαμβάνουν τους Diego Rivera, Frida Kahlo και Leon Trotsky, και οι τρεις έχουν τώρα μουσεία στους χώρους των σπιτιών τους στην περιοχή. Η περιοχή παρέμεινε ανεξάρτητη μέχρι τον 20ο αιώνα πριν συγχωνευθεί με την υπόλοιπη Πόλη του Μεξικού.

Σήμερα η γειτονιά είναι ένα ήσυχο και ήσυχο σημείο στην πόλη, παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με μικρά καφέ, βιβλιοπωλεία, μουσεία και αγορές, και υπάρχουν επίσης μερικά ιδιαίτερα αξιοσημείωτα ιδρύματα, όπως το Museo de Frida Kahlo και ο ζωολογικός κήπος Los Coyotes.

Dia de los Muertos

Κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, άνθρωποι σε όλο το Μεξικό γιορτάζουν τις αρχαίες παραδόσεις του Dias de los Muertos - Ημέρα των Νεκρών. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει οικογένειες που δημιουργούν μια σειρά από ιερά και αφιερώματα, απαγγέλλοντας ποίηση και διηγήματα και περπάτημα σε καρναβάλια ως μέρος των παραδόσεων που μπορούν να συνδεθούν με την κλήση νεκρών αγαπημένων προσώπων και τη μνήμη της ζωής τους. Οι δημόσιες διαδηλώσεις του Dias de los Muertos τείνουν να είναι δυνατές, πολύχρωμες και ενεργητικές.

Από το 2016, η Πόλη του Μεξικού διοργανώνει ετήσιες παρελάσεις Day of the Dead, που περιλαμβάνουν ζωντανή μουσική, μεγάλες ομάδες χορού, πολύχρωμα κοστούμια και εντυπωσιακά πλωτά. Η εκδήλωση είναι σταθερά δημοφιλής, προσελκύοντας πάνω από 250,000 άτομα το χρόνο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου του φεστιβάλ, μπορείτε να βρείτε μια σειρά από εκδηλώσεις και εορτασμούς σε όλη την Πόλη του Μεξικού και δεν πρέπει να χάσετε.

Μουσείο Σούμαγια

Ανεβαίνοντας από το έδαφος, το Museo Soumaya είναι μια τεράστια εμφάνιση γεωμετρικού σχεδιασμού. Το μουσείο πήρε το όνομά του από τη σύζυγο του ιδρυτή και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές σιλουέτες στον ορίζοντα της Πόλης του Μεξικού. Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της κοντινής αρχιτεκτονικής, το Museo Soumaya φιλοξενεί πάνω από 66,000 έργα στη μόνιμη συλλογή και χρονολογεί τριάντα αιώνες τέχνης, πολιτισμού και ιστορίας.

Συχνά θεωρείται ως μια από τις καλύτερες συλλογές έργων του κόσμου από τους δυτικούς μεγάλους ζωγράφους του 20ού αιώνα, το Μουσείο Σουμάγια είναι το πιο δημοφιλές και δημοφιλές μουσείο του Μεξικού. Αφιερωμένο στο να αναδείξει τα ταλέντα των καλύτερων ζωγράφων και γλύπτες της χώρας, το μουσείο διαθέτει επίσης μια τεράστια συλλογή από μεξικάνους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Diego Rivera και Rufino Tamayo.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στην Πόλη του Μεξικού

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στην Πόλη του Μεξικού από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Πόλη του Μεξικού για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας