Γκέι Αγία Πετρούπολη

Οδηγός Πόλης Gay Saint Petersburg

Πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη; Τότε ο γκέι οδηγός μας της Αγίας Πετρούπολης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Αγία Πετρούπολη | Санкт-Петербу́рг

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Ρωσία. Η Αγία Πετρούπολη είναι ομοσπονδιακό θέμα της Ρωσίας και φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δημιουργήθηκε από τον Τσάρο Πέτρο τον Μέγα το 1703 για να έχει θαλάσσιο λιμάνι για εμπόριο, η Αγία Πετρούπολη χτίστηκε από στρατολογημένους αγρότες και Σουηδούς αιχμαλώτους πολέμου. Ήταν η έδρα της ρωσικής κυβέρνησης μέχρι την Μπολσεβίκικη Επανάσταση το 1917. Το 1924 μετονομάστηκε σε Λένινγκραντ και πολιορκήθηκε από τις γερμανικές δυνάμεις στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991, η Αγία Πετρούπολη υπέφερε από οικονομική παρακμή. Κατάφερε να πάρει τον εαυτό του και είναι τώρα ένα σημαντικό κέντρο του εμπορίου, της αεροδιαστημικής μηχανικής και των βιομηχανιών φυσικού αερίου και πετρελαίου. Οι τουρίστες προσελκύονται από την εκπληκτική αρχιτεκτονική, την εκπληκτική κουλτούρα και τις ευκαιρίες για ψώνια υψηλής ποιότητας.

Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και η κατάσταση στη Ρωσία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και την κατάσταση στη Ρωσία, ρίξτε μια ματιά στο Σελίδα οδηγών Gay Moscow City.

Γκέι σκηνή

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα, η Αγία Πετρούπολη είναι μια αρκετά φιλελεύθερη πόλη, αλλά είναι πολύ πίσω από τη Δυτική Ευρώπη. Δεν πρέπει να έχετε προβλήματα στις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, αλλά να είστε προσεκτικοί όσον αφορά την προβολή δημόσιων επιδείξεων αγάπης. Να είστε πολύ προσεκτικοί κατά τη χρήση εφαρμογών σύνδεσης, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις ομοφοβίων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να στοχεύουν ομοφυλόφιλους.

Η γκέι σκηνή της Αγίας Πετρούπολης είναι κυρίως υπόγεια, με όσους γνωρίζουν να επισκέπτονται τα καλύτερα πάρτι. Υπάρχουν μερικά γκέι μπαρ και κλαμπ, αλλά δεν υπάρχει πραγματικά μια συγκεκριμένη γκέι σκηνή.

 

Φτάνοντας στην Αγία Πετρούπολη

Με αεροπλάνο

Αεροδρόμιο Pulkovo (LED) βρίσκεται 23 χλμ. από το κέντρο της πόλης και είναι το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας. Είναι καλά συνδεδεμένο με προορισμούς στην πρώην Σοβιετική Ένωση και αποτελεί κόμβο για την αεροπορική εταιρεία Rossiya. Προσφέρει συνδέσεις με την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Τα αστικά λεωφορεία 39, 39Ex και μίνι λεωφορείο K39 λειτουργούν από το αεροδρόμιο προς το σταθμό Moskovskaya του μετρό από τις 5.30πμ - 1.30πμ. Η διαδρομή για το σταθμό του μετρό θα διαρκέσει 35 λεπτά και θα σας κοστίσει RUB40. Ένα μετρό από το σταθμό του μετρό στο κέντρο της πόλης θα διαρκέσει 20 λεπτά, αλλά κλείνει στις 12.20 π.μ., οπότε θα πρέπει να πάρετε ένα νυχτερινό λεωφορείο εάν φτάσετε αργά.

Μπορείτε να ζητήσετε ταξί από το θάλαμο εξυπηρέτησης κατά την άφιξη, ωστόσο είναι βολικό να παραγγείλετε τον ανελκυστήρα σας εκ των προτέρων. Μην πάρετε ταξί με ένα από τα πολλά ψαράκια στην περιοχή των αφίξεων, καθώς θα σας εξαπατήσουν. Ένα ταξίδι στο κέντρο θα κοστίζει μεταξύ RUB1000-1500. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι διαθέσιμη στο αεροδρόμιο και η διαδρομή διαρκεί 30 λεπτά χωρίς κίνηση.

Αεροδρόμιο Lappeenranta (LPP), που βρίσκεται πέρα ​​από τα σύνορα της Φινλανδίας, βρίσκεται σε μετακινήσιμη απόσταση της Αγίας Πετρούπολης. Είναι απίθανο να φτάσετε εδώ, καθώς εξυπηρετεί κυρίως προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη και σε ορισμένες πόλεις. Κάποιες φθηνές προσφορές μπορούν να γίνουν ταξιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο τα θέματα της βίζας μπορούν να περιπλέξουν την είσοδο στη Ρωσία από τη Φινλανδία.

Με το τρένο

 

Η Αγία Πετρούπολη διαθέτει 5 κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Σταθμός BaltiyskyΣταθμός FinlyandskyΣταθμός LadozhskyΣταθμός Moskovsky και  Σταθμός Vitebsky. Είναι καλά συνδεδεμένοι με προορισμούς σε ολόκληρη τη Ρωσία και προσφέρουν πολλές υπηρεσίες ύπνου σε τοποθεσίες στην Ευρώπη και την πρώην ΕΣΣΔ.

Με πλοίο

Η Αγία Πετρούπολη είναι ένας δημοφιλής προορισμός στις κρουαζιέρες της Βαλτικής. Σε αυτές τις κρουαζιέρες δεν χρειάζεστε βίζα για είσοδο, αλλά πρέπει να μείνετε με την περιήγηση σε όλα τα σημεία. Το St Peter Line προσφέρει μια προγραμματισμένη υπηρεσία πορθμείων προς Στοκχόλμη και Ελσίνκι. Στο λιμάνι των φέρι μπορείτε να πάρετε ταξί ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να μπείτε στην πόλη.

Γκέι Αγία Πετρούπολη

Μετακίνηση στην Αγία Πετρούπολη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Λόγω του τεράστιου μεγέθους της πόλης, είναι πραγματικά πρακτικό να περπατάτε σε συγκεκριμένες γειτονιές. Ορισμένες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται, ειδικά όταν περπατάτε τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά ως επί το πλείστον θα είστε εντάξει εάν μένετε στο κέντρο της πόλης. Ο πάγος το χειμώνα μπορεί να είναι πρόβλημα και το χιόνι που πέφτει από τις βιτρίνες είναι ενόχληση.

Με μετρό

Το σύστημα του μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Ρωσία και είναι ένα αξιοθέατο μέσα από τις περίτεχνες στάσεις του, πολλοί από τους οποίους τους φωτίζουν μεγάλοι πολυέλαιοι. Οι υπηρεσίες είναι γρήγορες και κανονικές με 30 δευτερόλεπτα κενά μεταξύ των τρένων στο Rush Hour. Οι υπηρεσίες τείνουν να εκτελούνται από τις 5.45 π.μ. έως τα μεσάνυχτα, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει.

Όλα τα ταξίδια κοστίζουν RUB45, αλλά είναι δυνατή η αγορά εισιτηρίων 10 εισιτηρίων για RUB355 που πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός μιας εβδομάδας από την αγορά. Μπορείτε να αγοράσετε κάρτες προπληρωμής (παρόμοιες με τις κάρτες Oyster) ή να εισάγετε μάρκες στην περιστροφική πύλη. Τα ονόματα των σταθμών θα είναι στο λατινικό αλφάβητο, αλλά οι ανακοινώσεις θα είναι στα ρωσικά.

Με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ

Τα λεωφορεία, τα καροτσάκια και τα τραμ μπορεί να αισθάνονται σαν μια «αυθεντική» εμπειρία καθώς είναι συχνά περιορισμένοι και οι αυστηροί αγωγοί δεν είναι πιθανό να μιλούν αγγλικά. Ένα ταξίδι θα κοστίσει 40RUB και θα προσφέρει έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο μεταφοράς από το μετρό.

Με ταξί

Τα ταξί είναι ακριβά και η πόλη έχει πρόβλημα με τα μη ταξινομημένα ταξί. Συμφωνήστε ένα σταθερό ναύλο για να αποφύγετε να πληρώσετε τις αποδόσεις. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν, στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να είστε ναρκωμένοι και να κλαπεί. Να είστε συνετοί και να ενεργείτε αμέσως όταν αισθάνεστε ύποπτοι! Διατίθενται Uber και άλλες εφαρμογές ταξί. Οι οδηγοί είναι απίθανο να μιλούν αγγλικά.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Το Μουσείο Ερμιτάζ και το Παλάτι - αυτό το μουσείο τέχνης είναι τεράστιο και στεγάζει πάνω από 3 εκατομμύρια έργα τέχνης (από τον Μιχαήλ Άγγελο έως τον Ρούμπενς). Οι ουρές είναι μεγάλες, αλλά η κράτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή επιπλέον θα επιταχύνει την είσοδο. Μπορεί επίσης να αξίζει να διαβάσετε έναν ξεναγό που μπορεί να προσδώσει επιπλέον σοφία και να σας οδηγήσει κατευθείαν σε αυτό που θέλετε να δείτε.

Ρωσικό Μουσείο - ένα εξαιρετικό ομόλογο του Ερμιτάζ στο ότι αυτό το μουσείο εκθέτει μόνο ρωσική τέχνη αντί για δυτική τέχνη. Εδώ θα βρείτε φανταστικά έργα τέχνης από καλλιτέχνες που είναι άγνωστοι εκτός της Μητέρας Ρωσίας.

Φρούριο Πέτρου και Παύλου - ενώ το ίδιο το νησί είναι αρκετά ωραίο να περπατήσετε, η εκκλησία σε αυτό το οχυρωμένο νησί είναι το κύριο αξιοθέατο. Εδώ θάβονται η πλειονότητα των Τσάρων Ρομάνοφ.

Μουσείο Κιρόφ - το πρώην σπίτι του δήμαρχου του Λένινγκραντ, Σεργκέι Κίροφ, από το 1927-1934. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια συναρπαστική εικόνα για το πώς ήταν η ζωή στην πρώιμη Σοβιετική Ένωση.

Θέατρο Μαριίνσκι - μια επίσκεψη στη Ρωσία δεν θα ήταν πλήρης με τη λήψη κάποιου μπαλέτου παγκόσμιας κλάσης σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους επιδόσεων στον κόσμο.

Πασάζ - ένα εκπληκτικό, πολυτελές κατάστημα όπου οι σύζυγοι του Ολιγκάρχ χτυπούν ο ένας τον άλλον για να ξοδέψουν, να ξοδέψουν, να ξοδέψουν!

Νεκροταφείο Tikhvin - μια θέση προσκυνήματος για τους λάτρεις των τεχνών. Εδώ θα βρείτε, μεταξύ άλλων, τον τελικό χώρο ανάπαυσης του συνθέτη Τσαϊκόφσκι και του συγγραφέα Ντοστογιέφσκι.

Θέατρο Mikhailovskiy - από έξω, το Mariinsky είναι ένας πιο εντυπωσιακός χώρος απόδοσης, αλλά το εσωτερικό του Mikhailovskiy είναι εξίσου εντυπωσιακό. Εδώ μπορείτε να πάρετε τα καλύτερα στη ρωσική (και διεθνή) όπερα και μπαλέτο.

Πότε να έρθετε

Λόγω του γεωγραφικού πλάτους της πόλης, η Αγία Πετρούπολη δέχεται σχεδόν 24 ώρες το φως της ημέρας το καλοκαίρι και το αντίστροφο το χειμώνα. Τα καλοκαίρια δροσίζονται από τη Βαλτική και είναι ευχάριστα. Οι χειμώνες είναι πικροί και μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστοι. Οι περισσότεροι τουρίστες φτάνουν τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν μια ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ ενδιαφέροντος στην Αγία Πετρούπολη. Η Ημέρα Νίκης της 9ης Μαΐου είναι γεμάτη στρατιωτική υπεροψία και περιστάσεις που γιορτάζουν τη ναζιστική ήττα στον Παγκόσμιο Πόλεμο 2. Το φεστιβάλ θερινού ηλιοστασίου Scarlet Sails είναι πολύ δημοφιλές. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι απαράδεκτη (αλλά κρύα).

Visa

Οι περισσότεροι επισκέπτες θα χρειαστούν βίζα για να εισέλθουν στη Ρωσία. Μπορείτε να βρείτε ένα χρήσιμη λίστα χωρών με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης εδώ. Η απόκτηση βίζας είναι πολύ περίπλοκη διαδικασία. Είναι καλύτερο να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής του ξενοδοχείου εκ των προτέρων.

Μετά την κράτηση του ξενοδοχείου σας (μέσω οποιουδήποτε διαδικτυακού συστήματος), θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο για να λάβετε επίσημη πρόσκληση για την περίοδο διαμονής σας. Θα πρέπει να το επαναλάβετε για κάθε ξενοδοχείο που κάνετε κράτηση, έτσι ώστε να έχετε επίσημες προσκλήσεις για κάλυψη ολόκληρης της περιόδου διαμονής σας. Μόλις λάβετε τις προσκλήσεις σας, στη συνέχεια υποβάλετε αίτηση μέσω εταιρείας παροχής υπηρεσιών θεωρήσεων ή κάντε το online εδώ.

Ενώ βρίσκεστε στη Ρωσία, πρέπει να έχετε πάντα το διαβατήριό μας και όχι αντίγραφο. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να σταματήσει οποιοσδήποτε τουρίστας από έναν αστυνομικό. Εάν δεν μπορείτε να προσκομίσετε το διαβατήριό σας όταν σας ζητηθεί, τότε θα σας επιβληθεί πρόστιμο. Είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείτε ένα αντίγραφο των εγγράφων σας στο ξενοδοχείο σας σε περίπτωση που χάσετε τα πρωτότυπά σας

Είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα να διατηρείτε τον αριθμό επικοινωνίας για την Πρεσβεία της χώρας σας αποθηκευμένος στο τηλέφωνό σας.

Χρήματα

Το νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι (RUB). Ορισμένα αντικείμενα ενδέχεται να διαφημίζονται σε δολάρια ή ευρώ, αλλά ο τελικός λογαριασμός θα είναι στο τοπικό νόμισμα. Δεν θα αγωνιστείτε για να βρείτε ΑΤΜ ή νόμιμους χρηματιστές στην Αγία Πετρούπολη.

Οι κάρτες γίνονται δεκτές σε πολλά μέρη, αλλά ίσως αξίζει να ενημερώσετε την τράπεζά σας για τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας για να αποφύγετε επιπλοκές.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.