Berghain

Πώς να μπείτε στο Berghain - το θρυλικό νυχτερινό κέντρο του Βερολίνου

Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τους αναπηδητές που φρουρούν τον techno ναό;

Είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί τουρίστες όταν φτάνουν στο Βερολίνο. Το πιο διαβόητο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Ευρώπη έχει αυστηρή πολιτική πόρτας. Μερικοί έχουν υποστηρίξει ότι οι αναπηδητές χρησιμοποιούν μια άγνωστη λογική για να καθορίσουν αν λένε «Ja» ή «Nein». Απλά πρέπει να περιμένεις στην ουρά στο κρύο για ώρες και να ελπίζεις για το καλύτερο. 

Η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Το Berghain είναι ένα άντρο ηδονισμού και σφυροκοπημένης ηλεκτρο μουσικής. Ξεκίνησε ως ένα κλαμπ φετίχ αποκλειστικά για άνδρες και στη συνέχεια προσέλκυσε ένα μικτό αλλά πολύ «εναλλακτικό» πλήθος. Σύντομα η φήμη του ως ναού της υπερβολής εξαπλώθηκε παντού. Χαιρετίστηκε ως ο πιο παρακμιακός σύλλογος στην πιο παρακμιακή πόλη της Ευρώπης. Έγινε, με άλλα λόγια, το μέρος που πρέπει να είσαι και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να μπαίνουν στη μεγάλη ουρά έξω από την πόρτα. Άνθρωποι που σαφώς δεν ταίριαζαν θα απομακρύνονταν από κυκλοθυμικούς ψεύτικους και γεννήθηκε ο μύθος του Berghain.

Η προσπάθεια να μπείτε στο Berghain έγινε ένα τουριστικό αξιοθέατο του Βερολίνου που συναγωνιζόταν την επίσκεψη στην Πύλη του Βρανδεμβούργου ή το φαγητό currywurst με ένα πλαστικό πιρούνι. Έγινε *πράγμα*. Ω Θεέ μου, μωρά, κυριολεκτικά δεν μπορείτε να μπείτε! Το Berghain είναι το πιο διαβόητο κλαμπ που αναδύθηκε από την άνοδο και την πτώση του Studio 54. Λοιπόν, είστε αρκετά cool για το Berghain;

Berghain - Συχνές Ερωτήσεις (Συχνές Ερωτήσεις)

Πώς μπορώ να μπω στο Berghain;

Οι άνθρωποι αποστρέφονται όταν είναι πολύ απασχολημένος και το στυλ τους είναι πολύ κανονικό. Ωστόσο, μην εμφανιστείτε με εξωφρενικά ρούχα, υποθέτοντας ότι θα μπείτε μέσα! Αυτοί οι ψεύτικοι μπορούν να εντοπίσουν έναν απατεώνα! Ξέρετε, όπως η Nomi στο Showgirls όταν πρόφερε λάθος Versace ("Versays"). Γίνε εσύ, όποιος κι αν είναι αυτός. 

Αν υποθέσουμε ότι είστε κάπως queer, φοράτε σκούρα ρούχα και φαίνεστε χαλαροί στην προοπτική μιας βραδιάς βακχικού ηδονισμού, τότε μάλλον θα μπείτε μέσα. Επίσης, βοηθάει – πολύ! – αν μιλάτε γερμανικά. 

Μερικές φορές, εάν ο ψεύτης δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα περάσετε, θα σας κάνουν μια ερώτηση. Μάλλον θα είναι κάτι που μοιάζει με το «Ποιον ήρθες να δεις;». Όπως στο οποίο ο DJ. Λοιπόν, ξέρετε το Honey Dijon σας από το Fidelity Kastrow; Αν όχι τότε συγνώμη, δεν είσαι αρκετά ψύχραιμος. Είναι μια θλιβερή ιστορία όταν ο ψεύτης σου λέει «συγγνώμη, χορτάσαμε» και μετά αφήνει πέντε άτομα να μπουν μέσα. Ήταν σε κάποιο είδος λίστας ή ήταν απλώς πιο κουλ από εσένα;

Το Berghain βρίσκεται σε μια υποβαθμισμένη βιομηχανική περιοχή στο Friedrichshain, στην άκρη του Ανατολικού Βερολίνου. Θα περπατήσετε στους σκοτεινούς, ερημικούς δρόμους στο δρόμο σας και πιθανώς να υποθέσετε ότι έχετε κάνει λάθος στροφή. Αλλά μετά, ιδού, θα δείτε ντίσκο κούκλες να περπατούν σκόπιμα στο σκοτάδι. Ακολουθήστε τους και σύντομα θα δείτε τη σκοτεινή πρόσοψη του Berghain και μια μεγάλη ουρά από κόσμο.

Insider tip: Αν εμφανιστείτε μετά τις 4 το πρωί, οι ουρές θα είναι πολύ μικρότερες. Α, και μην, για όνομα του παραδείσου, εμφανιστείτε πολύ μεθυσμένος!

Μερικοί Berghianers θα συναντηθούν στη μέση της νύχτας, πάρτι για μερικές ώρες, θα πάνε σπίτι για έναν υπνάκο και μετά θα επιστρέψουν για έναν άλλο γύρο. Έχει μαγνητική έλξη.

Berghain κριτικές, φωτογραφίες - Friedrichshain - Βερολίνο - GayCities Berlin

Τι θα συμβεί αν δεν μπω στο Berghain;

Κρατήσατε ουρά για πάνω από μια ώρα σε αυτή την ψυχροπολεμική καταχνιά του Βερολίνου. Ο ψεύτικος μόλις και μετά βίας σε κοίταξε και μουρμούρισε ένα λακωνικό «nein». Μόλις είδατε ένα σωρό ανθρώπους που δεν φαίνονται καν τόσο ψύχραιμοι να περπατούν μέσα. Τι έχουν εκείνοι που δεν έχετε εσείς; Ίσως δεν θα μάθεις ποτέ. Με μια αίσθηση βύθισης, επιστρέφετε στον πολιτισμό, αντιστεκόμενοι στην επιθυμία να πηδήξετε στον ποταμό Spree.

Αλλά περίμενε…

Υπάρχει ένα κλαμπ στη γωνία από το Berghain που ονομάζεται Εργαστήριο. Είναι μόνο για άνδρες και κάνει το Berghain να μοιάζει με κυριακάτικο απόγευμα στο Betty's Tearoom. Θα μπορούσες πάντα να δοκιμάσεις την τύχη σου εκεί μέσα, ρε! Αλλά προειδοποιήστε… απλά, προειδοποιήστε, εντάξει;

Σε αντίθετη περίπτωση, μεταβείτε σε μια καμπίνα και κατευθυνθείτε προς SchwuZ στο Neukölln. Είναι ένα ζωντανό γκέι κλαμπ που ενσωματώνει τον ηδονισμό της νυχτερινής ζωής του Βερολίνου, μόνο με πιο προσιτό τρόπο και είναι πολύ πιο εύκολο να μπεις. Θα έχεις τόσο πολύ διασκέδαση - παρόλο που δεν είσαι αρκετά δροσερός για το Berghain.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες εκδρομές στο Βερολίνο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στο Βερολίνο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Berlin για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας

Κλείσε Travel Gay Εγκεκριμένο ξενοδοχείο