Δραστηριότητες στη Βαρσοβία

Δραστηριότητες στη Βαρσοβία

Τι να κάνετε στην πολωνική πρωτεύουσα

Η πρωτεύουσα της Πολωνίας έχει περάσει πολλά. Ωστόσο, δεν άφησε ποτέ το παρελθόν του να ορίσει το παρόν και η σύγχρονη Βαρσοβία είναι ένα συναρπαστικό και ζωντανό μέρος για να επισκεφθείτε. Σπίτι της πολωνικής βασιλικής οικογένειας για πολλούς αιώνες, η πόλη διαθέτει πολλούς ανοιχτούς χώρους πρασίνου που κάποτε ήταν αφιερωμένοι στην άρχουσα τάξη και τώρα είναι πολυσύχναστοι τομείς δραστηριότητας.

Η Βαρσοβία ήταν στο επίκεντρο μερικών από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας και κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου σχεδόν καταστράφηκε. Αυτό που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου είτε ανακατασκευάστηκε είτε διατηρήθηκε σε ένα από τα πολλά μουσεία και πολιτιστικές τοποθεσίες αφιερωμένες στην προβολή του ταραγμένου παρελθόντος της πόλης. Από τη βαθιά συγκινητική εμπειρία του Μουσείου POLIN της Ιστορίας των Πολωνών Εβραίων έως την εξερεύνηση του θρυλικού Chopin, υπάρχει κάτι που πρέπει να ανακαλύψετε για κάθε περίεργο γκέι ταξιδιώτη.

Ακόμα θυμίζει το σοβιετικό προπύργιο που υπήρχε κάποτε στη Βαρσοβία, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ + στην πόλη και την Πολωνία γενικά εξακολουθούν να λείπουν, και όσοι ταυτοποιούν έξω από το cisgender, τα ετεροφυλόφιλα κουτιά αντιμετωπίζουν συχνά διώξεις και καταπίεση. Το 2021, το ένα τρίτο της Πολωνίας ανακηρύχθηκε «χωρίς ΛΟΑΤ». Ωστόσο, από τη δίωξη αυξάνεται η υπερηφάνεια, και η γκέι σκηνή της πόλης είναι μια κοινότητα και ανθεκτικότητα, και, τα τελευταία χρόνια έχουν δει έναν αριθμό νέων γκέι μπαρ και κλαμπ που αναδύονται γύρω από την πόλη.

 

Δραστηριότητες στη Βαρσοβία

 

 

Βασιλικό Κάστρο

 

Ένας από τους πρώτους στόχους των γερμανικών βομβαρδιστικών εκστρατειών του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, στις 17 Σεπτεμβρίου 1939 το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας κατακλύστηκε από φλόγες. Το προσωπικό και οι επιμελητές προσπάθησαν να σώσουν τα πιο πολύτιμα έργα τέχνης από τα τείχη του ανακτόρου και χάρη στη γενναιότητά τους, πολλοί από τους αρχικούς θησαυρούς μπορούν να προβληθούν ακόμη και σήμερα. Μετά από περαιτέρω ζημιές στην εξέγερση της Βαρσοβίας το 1944, το κτίριο ανακατασκευάστηκε πλήρως μέχρι το 1971.

Σήμερα, ο επιβλητικός πύργος του ρολογιού που υψώνεται από το Βασιλικό Παλάτι σηματοδοτεί την είσοδο στην ιστορική παλιά πόλη της πόλης. Μέσα στο παλάτι υπάρχει ένα από τα καλύτερα μουσεία της Πολωνίας, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εντυπωσιακή συλλογή σωτηρημένων και αγορασμένων έργων τέχνης από τους Rembrandt και Bernard Bellotto.

 

Γκέι νυχτερινή ζωή

 

Η Βαρσοβία μπορεί να είναι η πιο φιλελεύθερη πόλη της Πολωνίας, αλλά η κουλτούρα των ομοφυλόφιλων και η κοινότητα τείνουν να διατηρούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες των γκέι μπαρ και κλαμπ της πόλης. Η σκηνή στη Βαρσοβία είναι διακριτική και ενώ οι ομοφυλόφιλοι σύλλογοι δεν μπορούν προφανώς να διαφημίζονται, όταν η υπερηφάνεια και η χαρά της τοπικής κοινότητας LGBT + είναι προφανής. Τα γκέι πάρτι και οι αναδυόμενες εκδηλώσεις είναι εξίσου δημοφιλή με τα κλαμπ σταθερού χώρου, οπότε φροντίστε να δείτε τι συμβαίνει πριν επισκεφθείτε την πόλη.

Το Club Galeria είναι το πιο δημοφιλές γκέι κλαμπ της Βαρσοβίας και είναι το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσετε ένα drag show και να συναναστραφείτε με ντόπιους γκέι. Το κλαμπ φιλοξενεί μια εκτεταμένη πίστα χορού, πολλά μπαρ και χώρους VIP, που φιλοξενούν τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας στο drag. Συχνά με τόπλες χορευτές και ηθοποιούς καμπαρέ, που συνήθως προσελκύουν μεγάλα πλήθη. Το Club Galeria είναι ανοιχτό κάθε βράδυ της εβδομάδας εκτός Δευτέρας και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μεταβείτε στην gay σκηνή της Βαρσοβίας.

Η πόλη φιλοξενεί μια επιλογή από γκέι χώρους που είναι διάσπαρτοι σε όλους τους δρόμους και περιλαμβάνουν μερικά από τα καλύτερα κλαμπ και μπαρ Επανάσταση, Luzztro, Plan B και Ramona

 

Βαρσοβία

 

 

ΠΟΛΙΝΗ

 

Το Μουσείο Ιστορίας των Πολωνών Εβραίων είναι μια από τις πιο απογοητευτικές εμπειρίες που υπήρχε στη Βαρσοβία και ήταν η πρώτη συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα αφιερωμένη στην ιστορία των Εβραίων στην Πολωνία. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το POLIN τεκμηριώνει πάνω από 1000 χρόνια ιστορίας και η μεγάλη ρωγμή στο εξωτερικό του κτηρίου είναι συμβολική της ιστορίας των Πολωνών Εβραίων που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος.

Μόλις μπείτε μέσα μπορείτε να περιηγηθείτε στο μουσείο μόνοι σας ή με οδηγό, το τελευταίο προτιμάται από επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν μια βαθύτερη βουτιά στην ιστορία ή για επισκέπτες που τα αγγλικά ή τα πολωνικά δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα. Μια σειρά εκθέσεων, διαδραστικών προβολών και ταινιών καταγράφουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τελικά τη δίωξη της εβραϊκής κοινότητας στην Πολωνία. Κοντά θα βρείτε ένα μνημείο του Jan Karski, ηγέτη της πολωνικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Εργοστάσιο Wedel

 

Η εταιρεία σοκολάτας Wedel άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στο εργοστάσιο το 1851 και τώρα οι άνετες και χαρακτηριστικές καφετέριες σοκολάτας της βρίσκονται στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας. Υπάρχουν 7 καφετέριες Wedel στη Βαρσοβία, αλλά οι πιο δημοφιλείς βρίσκονται στην τοποθεσία του αρχικού εργοστασίου Wedel. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους παλιούς χώρους και να ανακαλύψουν την ιστορία της εταιρείας και την πολωνική μοναδική σχέση με τη σοκολάτα.

Το καφέ που συνορεύει με το εργοστάσιο είναι ένας κομψός και πολυτελής χώρος, με ψηλές οροφές, σκούρες ξύλινες κολόνες και αυθεντική εθιμοτυπία. Το μενού στο Wedel είναι πολύ εντυπωσιακό και μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία από σοκολατένιες λιχουδιές, από τρούφες με αλκοόλ έως πλούσια σοκολάτα πίνοντας και κάθε φανταστική γεύση παγωτού. Για ταξιδιώτες με γλυκό δόντι, το Wedel Factory and Cafe είναι ένα απαράδεκτο αξιοθέατο.

 

Δραστηριότητες στη Βαρσοβία

 

 

Ανάκτορο Πολιτισμού και Επιστημών

 

Υψωμένος πάνω από τους δρόμους της Βαρσοβίας και μοιάζει με το περίτεχνο και διακοσμητικό αδελφό ενός από τους ουρανοξύστες του Μανχάταν, το Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών είναι το ψηλότερο κτίριο στη Βαρσοβία και ένα εμβληματικό και συμβολικό πολιτιστικό ίδρυμα. Άνοιξε το 1955 υπό τη διεύθυνση του Στάλιν ως «δώρο στην Πολωνία από τον πολωνικό λαό». Το εσωτερικό του κτηρίου είναι τεράστιο και διαθέτει πολλά περίτεχνα δωμάτια και χώρους εκδηλώσεων. Πολλές καλλιτεχνικές παραστάσεις, συναυλίες και μνημεία πραγματοποιούνται εδώ κάθε χρόνο.

Αναρριχηθείτε στην πανύψηλη δομή για να φτάσετε στο κατάστρωμα παρατήρησης του 30ου ορόφου, όπου θα απολαύσετε απαράμιλλη πανοραμική θέα στον ποικίλο και μοναδικό ορίζοντα της Βαρσοβίας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παρατηρήσουν τα γλυπτά των σοσιαλιστών ηγετών από τη σοβιετική εποχή που καταλαμβάνουν τις καμάρες του εξωτερικού του κτηρίου.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Βαρσοβία

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Βαρσοβία από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Βαρσοβία για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας

Κλείσε Travel Gay Εγκεκριμένο ξενοδοχείο