Οδηγός γκέι Κύπρου

Οδηγός γκέι Κύπρου

Πρώτη φορά επισκέπτομαι την Κύπρο; Τότε ο γκέι οδηγός μας για το νησί της Κύπρου είναι για εσάς

 

Κύπρος

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια νησιωτική χώρα στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα. Μέλος της ΕΕ, η Κύπρος απέκτησε ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1960 και χωρίστηκε από το 1974 μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα που οδήγησε στην κατοχή της Βόρειας Κύπρου.

Αν και τώρα ειρηνική, μια συμβολική ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ εξακολουθεί να ελέγχει την ενδιάμεση ζώνη μεταξύ των δύο περιοχών και οι νέες ειρηνευτικές συνομιλίες το 2017 φάνηκαν να υπόσχονται επίλυση.

Ο τουρισμός είναι μια τεράστια βιομηχανία στην Κύπρο. Το νησί έχει κατά μέσο όρο 340 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, όμορφες παραλίες και εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους, που προσελκύουν περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Η Κύπρος χωρίζεται σε 6 μεγάλες περιοχές: Λευκωσία, Αμμόχωστο, Κερύνεια, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα και η τελευταία «διαιρεμένη πρωτεύουσα» στον κόσμο. Μια «πράσινη γραμμή» κόβει την πόλη στα δύο. Στα βόρεια βρίσκεται η πρωτεύουσα της Βόρειας Κύπρου (αναγνωρισμένη μόνο από την Τουρκία). Στα νότια βρίσκεται η πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Γκέι σκηνή

Η Κύπρος είναι ένας δημοφιλής γκέι προορισμός, αν και η LGBT κοινότητα και η γκέι σκηνή του νησιού μπορεί να είναι κάπως κατώτερη των προσδοκιών. Το νησί είχε μια γκέι σάουνα, Σάουνα Vinci,που πλέον έχει κλείσει. Άλλα ιδρύματα φιλικά προς LGBT και γκέι βρίσκονται σε όλο το νησί.

Το λιμάνι της Λάρνακας έχει ένα πολυσύχναστο μπαρ και νυχτερινή ζωή κατά μήκος της παραλίας Mackenzie. Η Λεμεσός φιλοξενεί το The Elysium Bar Complex, που απέχει 20 λεπτά οδικώς από το κέντρο της πόλης (εκτός του δρόμου προς Γερμασόγεια).

Η πρωτεύουσα της Λευκωσίας έχει κάποιους γκέι χώρους και ένα υπαίθριο κρουαζιερόπλοιο στους Εθνικούς Κήπους που επισκέπτονται Τουρκοκύπριοι. Οι όμορφες παραλίες της Πάφου είναι δημοφιλείς στους γκέι ξαπλώστρες και γυμνιστές.

 

Δικαιώματα ομοφυλοφίλων στην Κύπρο

Ενώ είναι κοινωνικά συντηρητικό, η Κύπρος έχει θεσπίσει νόμους ΛΟΑΤ για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ΕΕ. Η δραστηριότητα του ίδιου φύλου είναι νόμιμη και υπάρχουν περιορισμένοι νόμοι κατά των διακρίσεων.

Παρόμοια προστασία κατά των διακρίσεων τέθηκε σε ισχύ στη Βόρεια Κύπρο το 2014, αν και η ζωή των ομοφυλόφιλων εξακολουθεί να είναι διακριτική με πολύ λίγους ανοιχτούς γκέι χώρους.

Kirenia-Castle-Βόρεια-Κύπρος

 

Πού να μείνετε στην Κύπρο

Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές ξενοδοχείων σε όλο το νησί, κυρίως στη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την Πάφο. Δείτε τις πιο πρόσφατες εκπτώσεις ξενοδοχείων στην Κύπρο στο Σελίδα Ξενοδοχεία Κύπρου.

 

Visa

Η Κύπρος είναι μέλος του Σένγκεν αλλά δεν την έχει εφαρμόσει ακόμη πλήρως. Για πολίτες της ΕΕ και της ΕΖΕΣ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) και Ελβετία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εγκεκριμένο δελτίο ταυτότητας (ή διαβατήριο). Άλλοι θα χρειαστούν γενικά διαβατήριο για είσοδο.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες αναμένεται να περάσουν από τακτική μετανάστευση, εκτός από εκείνους που ταξιδεύουν από χώρα της ΕΕ. Εάν η Κύπρος απαιτεί συνήθως θεώρηση για την ιθαγένειά σας, τότε μπορεί να παραιτηθεί εάν έχετε ήδη έγκυρη βίζα Σένγκεν.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.