Γκέι Μαυρίκιος

Οδηγός Gay Mauritius

Ο οδηγός μας για τα ταξίδια ομοφυλοφίλων στον Μαυρίκιο

Ο Μαυρίκιος είναι ένα μικρό νησί στον Ινδικό Ωκεανό περίπου 500 μίλια από την ακτή της Μαδαγασκάρης. Εδώ θα βρείτε τέλειες παραλίες, πολυτελή ξενοδοχεία, βραχώδη βουνά και καταρράκτες. Το νησί περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους.

Η τοπογραφία του Μαυρίκιου μαγεύει τον Μάρκ Τουέιν. Έγραψε με εκνευρισμό του νησιού στο ταξιδιωτικό του βιβλίο «Ακολουθώντας τον Ισημερινό».

Η Ολλανδική, η Γαλλική και η Βρετανική αυτοκρατορία διεκδίκησαν τον Μαυρίκιο σε διαφορετικά σημεία της ιστορίας. Οι κάτοικοι του νησιού είναι ένα διαφορετικό μείγμα ινδικής, γαλλικής, κινεζικής και κρεόλης.

Από την απόκτηση της ανεξαρτησίας από τη Βρετανία το 1968, ο Μαυρίκιος απολαμβάνει πολιτική σταθερότητα και διατηρεί την οικονομική ανάπτυξη. Είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο, αλλά ο Μαυρίκιος μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους LGBT+ ταξιδιώτες.

Πόσο φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους είναι ο Μαυρίκιος;

Η σοδομία είναι παράνομη στον Μαυρίκιο. Μια πρόσφατη απόπειρα ανατροπής του νόμου ήταν ανεπιτυχής. Έτσι θα μπορούσατε, θεωρητικά, να συνεχίσετε να συλλαμβάνετε το σεξ στον Μαυρίκιο. Αλλά αυτός ο δρακόντειος νόμος επιβάλλεται σπάνια.

Στην πραγματικότητα, ο Μαυρίκιος υπέγραψε μια κοινή δήλωση του ΟΗΕ με την οποία ζητείται να σταματήσει η διάκριση κατά των ΛΟΑΤ +. Ο Μαυρίκιος έχει ακόμη θεσπίσει νόμους για την προστασία των ΛΟΑΤ + ατόμων από διακρίσεις στο χώρο εργασίας. Η ρητορική μίσους είναι επίσης παράνομη.

Ανεξάρτητα από αυτούς τους νόμους, ο πολιτισμός είναι γενικά συντηρητικός. Οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζονται συχνά σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας στον Μαυρίκιο. Οι κοινωνικές συμπεριφορές αρχίζουν να αλλάζουν, καθώς όλο και πιο φιλελεύθεροι νόμοι δίνουν στους ομοφυλόφιλους περισσότερα δικαιώματα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος πριν οι ομοφυλόφιλοι Μαυρίτες να νιώσουν άνετα να ζήσουν ανοιχτά.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς είναι να είσαι ομοφυλόφιλος στον Μαυρίκιο;

Τουρισμός στον Μαυρίκιο

Ο Μαυρίκιος προσελκύει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι τουρίστες τείνουν να έλκονται προς τα θέρετρα, κυρίως στην περιοχή Grand Baie. Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα εκπληκτικά προσιτών πολυτελών θέρετρων, για να μην αναφέρουμε παραλίες παγκόσμιας κλάσης.

 

Όταν βρίσκεστε στο Μαυρίκιο δεν θα βρείτε έλλειψη δραστηριοτήτων για να σας κρατήσουν απασχολημένους. Μπορείτε να κολυμπήσετε με άγρια ​​δελφίνια, να κάνετε μια κρουαζιέρα με καταμαράν γύρω από το νησί και να εξερευνήσετε τα ιστορικά αξιοθέατα. Οι Βοτανικοί Κήποι Pamplemousses, που φυτεύτηκαν από τη Γαλλική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας, είναι από τους παλαιότερους κήπους στον κόσμο. Μπορείτε επίσης να δείτε τα πρώην εργοστάσια ζάχαρης - το εμπόριο ζάχαρης βοήθησε να γίνει ο Μαυρίκιος πλούσιος. Η σκοτεινή κληρονομιά της αποικιοκρατίας και της δουλείας παρατηρείται επίσης στα εργοστάσια ζάχαρης, καθώς και στους πολλούς απογόνους σκλάβων που ζουν σήμερα στον Μαυρίκιο.

Υπάρχουν πολλά θέρετρα παγκόσμιας κλάσης για να διαλέξετε στον Μαυρίκιο. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε το Sofitel Mauritius L'Imperial στη Δυτική Ακτή του νησιού. Ένα άλλο μεγάλο πολυτελές θέρετρο είναι Το Westin Turtle Bay από το θαλάσσιο πάρκο Turtle Bay. Η πρωτεύουσα, Port Louis, απέχει μόλις 13 χιλιόμετρα. Επιπλέον, το Westin είναι γνωστό ως ένα ιδιαίτερα φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους θέρετρο.

Γκέι Ταξίδια στον Μαυρίκιο

Ο καλύτερος τρόπος για να ζήσετε τον Μαυρίκιο είναι με ένα εξατομικευμένο ταξίδι. Η οργάνωση ενός ταξιδιού στο νησί μπορεί να είναι δύσκολη, επομένως είναι καλό να συμβουλευτείτε πρώτα τους ειδικούς ταξιδιού. Η αδελφή μας εταιρεία OutOfOffice.com ειδικεύεται σε πολυτελή ταξίδια. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα πακέτο που να καλύπτει τα πάντα, από ξενοδοχεία έως πτήσεις και μεταφορές

Όταν βρίσκεστε στο Μαυρίκιο, θα σας κάνει να νιώσετε ευπρόσδεκτοι. Οι Μαυρίτες είναι πολύ φιλόξενοι και κατανοούν πόσο ζωτικής σημασίας είναι το τουριστικό εμπόριο για την οικονομία τους.

Ο Oscar Wilde είπε ότι η αλήθεια δεν είναι ποτέ καθαρή και σπάνια απλή. Ενώ ζείτε στον Μαυρίκιο ως γκέι είναι δύσκολο, η επίσκεψη ως τουρίστας είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία. Αν και δεν υπάρχει καμία ομοφυλοφιλική σκηνή για να μιλήσουμε, δεν υπάρχει ούτε μια ευθεία σκηνή. Ο Μαυρίκιος δεν είναι γνωστός για τη νυχτερινή ζωή του. Αυτό είναι ένα μέρος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν στον Μαυρίκιο για να χαλαρώσουν και να εξερευνήσουν τα απίστευτα τοπία.

Όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Αφρική, ο Μαυρίκιος είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες που μπορείτε να επισκεφθείτε. Και αν ξοδεύετε χρήματα θα γίνετε αποδεκτοί, είτε είστε γκέι είτε ευθεία.

 

Πότε να επισκεφθείτε τον Μαυρίκιο

Μάιος έως Δεκέμβριος είναι οι πιο δημοφιλείς μήνες. Ο καιρός είναι πιο εύκρατος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο Ιανουάριος έως ο Μάρτιος είναι η εποχή των κυκλώνων, οπότε μάλλον δεν είναι η καλύτερη στιγμή για επίσκεψη - εκτός αν είστε λάτρης των κυκλώνων

Visa

Οι αλλοδαποί υπήκοοι δικαιούνται δωρεάν βίζα 60 ημερών, αρκεί να προσκομίσουν έγκυρο διαβατήριο και αποδεικτικά εισιτηρίου επιστροφής.

Χρήματα

Το νόμισμα σε Μαυρίκιος είναι η ρουπία του Μαυρικίου.

Κράτηση του ταξιδιού σας στον Μαυρίκιο

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό όταν κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στον Μαυρίκιο ως γκέι ζευγάρι ή λεσβιακό ζευγάρι. Οι συνάδελφοί μας στην αδελφή μας εταιρεία OutOfOffice.com είναι ειδικοί όταν πρόκειται για ταξίδια LGBT. Πράγματι, τα ακίνητα με τα οποία συνεργάζονται στον Μαυρίκιο προσφέρουν ακόμη και οφέλη για γαμήλιο γάμο σε ζευγάρια του ίδιου φύλου. Μπορείτε να τους καλέσετε + 44 (0) 20 7157 1570 ή από τις ΗΠΑ στις 1-888-489-8383 ή ρωτήστε απευθείας μαζί τους στο δικό τους Γκέι Μαυρίκιος .

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.