Όσλο-πόλη-αίθουσα-ορόσημο-πύργοι-θέα-φωτιζόμενο-λιμάνι

Gay Oslo · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Όσλο; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγού της πόλης του Όσλο είναι για εσάς

Όσλο-πόλη-αίθουσα-ορόσημο-πύργοι-θέα-φωτιζόμενο-λιμάνι

Άσλο

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας φημίζεται για το όμορφο φυσικό περιβάλλον, την υψηλή ποιότητα ζωής και την χαλαρή γκέι σκηνή.

Με πληθυσμό 650,000 κατοίκους το Όσλο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και η τρίτη μεγαλύτερη στη Σκανδιναβία. Οι Νορβηγοί απολαμβάνουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα διαβίωσης στην Ευρώπη, αν και η πόλη είναι επίσης μια από τις πιο ακριβές στον κόσμο.

Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Oslofjord, η πόλη περιβάλλεται από δάση, βουνά και νερό και αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε αυτήν την καταπληκτική χώρα. Όπως και η υπόλοιπη Νορβηγία, το Όσλο διαθέτει εξαιρετική υποδομή και καλό σύστημα δημόσιων μεταφορών.

 

Γκέι δικαιώματα στη Νορβηγία

Η Νορβηγία ήταν η δεύτερη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τις σχέσεις ομοφυλοφίλων και το 2009 χορήγησε ισότητα γάμου σε ζευγάρια του ίδιου φύλου. Όπως και αλλού στη Σκανδιναβία, οι Νορβηγοί έχουν φιλόξενη στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Το 2016, η Νορβηγία έγινε η τέταρτη χώρα στην Ευρώπη που ψήφισε νόμο που επιτρέπει την αλλαγή του νομικού φύλου μόνο με βάση την αυτοδιάθεση

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή στο Όσλο είναι μικρή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά υπάρχει κάτι για κάθε γκέι επισκέπτη - είτε είναι ένα μπαρ, ένα κλαμπ χορού, η σάουνα ή το κλαμπ κρουαζιέρας.

Οι γκέι χώροι βρίσκονται όλοι στο κέντρο της πόλης.

 

Φτάνοντας στο Όσλο

Το Όσλο έχει τρία αεροδρόμια. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους εμπορεύονται πτήσεις προς το "Όσλο", αλλά μπορεί να καταλήξετε στο Sandefjord, το οποίο απέχει σχεδόν 120 χιλιόμετρα από την πόλη, γι' αυτό ελέγξτε προσεκτικά.

Αεροδρόμιο Όσλο (Gardermoen) - OSL

Το αεροδρόμιο του Όσλο είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Νορβηγίας και εξυπηρετείται από περισσότερες από 30 αεροπορικές εταιρείες. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς το Όσλο από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πολλούς άλλους διηπειρωτικούς προορισμούς.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 47 χλμ. Από την πόλη. Το Flytoget είναι μια υπηρεσία υψηλής ταχύτητας τρένου από το αεροδρόμιο του Όσλο προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Όσλο. Τα τρένα αναχωρούν κάθε 10 λεπτά και ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 20 λεπτά, με κόστος 180 NOK. Το NSB είναι μια φθηνότερη υπηρεσία τρένου (92 NOK) που αναχωρεί δύο φορές την ώρα και διαρκεί 23 λεπτά. Η Flybussen εκτελεί δρομολόγια λεωφορείων προς το κέντρο της πόλης. Η μεταφορά με λεωφορείο διαρκεί περίπου 45 λεπτά και κοστίζει 150 NOK. Τα ταξί είναι επίσης διαθέσιμα και η τιμή εξαρτάται από την ώρα της ημέρας, τον αριθμό των επιβατών και από το πού ταξιδεύετε στο Όσλο. Οι μέσες τιμές πλησιάζουν το 700 NOK.

MΑεροδρόμιο oss (Rygge) - RYG

Το αεροδρόμιο Moss απέχει 70 χιλιόμετρα από το Όσλο. Χρησιμοποιείται από τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Ryanair ως περιφερειακός κόμβος. Η μεταφορά με λεωφορείο από το αεροδρόμιο Moss προς το Όσλο διαρκεί περίπου 1 ώρα και κοστίζει 180 NOK. Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες λειτουργούν από τον κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό Rygge με κανονικό ναύλο 164 NOK. Διατίθεται δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς το σταθμό.

Αεροδρόμιο Sandefjord (Torp) - TRF 

Το αεροδρόμιο Sandelfjord Torp απέχει 118 χλμ. Από το Όσλο! Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν αυτό το αεροδρόμιο, αλλά συντελούν στο κόστος και την ταλαιπωρία της μετάβασης από και προς το αεροδρόμιο στο Όσλο κατά τη σύγκριση πτήσεων. Οι υπηρεσίες λεωφορείων από το αεροδρόμιο προς το Όσλο διαρκούν περίπου 1 ώρα 45 λεπτά και κοστίζουν 260 NOK. Υπάρχει μια υπηρεσία τρένου NSB από το αεροδρόμιο προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Όσλο που φτάνει τα 266 NOK. Τα ταξί είναι διαθέσιμα αλλά πολύ ακριβά.

 

Μετακίνηση στο Όσλο

Η πόλη διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών με λεωφορεία, σύστημα μετρό (T-bane), τραμ και τρένα. Ο κύριος κόμβος του συστήματος είναι ο κεντρικός σταθμός του Όσλο, αν και περνούν όλες οι γραμμές T-bane.

Το δίκτυο διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, που βασίζεται σε ζώνες. Απλά αγοράστε ένα εισιτήριο για τις ζώνες ταξιδιού. Μετά την πρώτη χρήση του εισιτηρίου, έχετε 1 ώρα δωρεάν ταξίδι στις επιλεγμένες ζώνες, με ναύλους που ξεκινούν από 32 NOK. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο Travelcard 24 ωρών ή 7 ημερών. Είναι πολύ ακριβότερο να αγοράσετε εισιτήρια 18 NOK.

Οι τουρίστες μπορούν επίσης να αγοράσουν ένα Πέρασμα Όσλο. Αυτό περιλαμβάνει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 30 μουσεία και αξιοθέατα, απεριόριστες δημόσιες συγκοινωνίες στις κεντρικές ζώνες, δωρεάν χώρο στάθμευσης σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης και διάφορες εκπτώσεις σε εστιατόρια και καταστήματα. Οι τιμές ξεκινούν από 395 NOK για μία ημέρα.

 

Πού να μείνετε στο Όσλο

Το κέντρο της πόλης του Όσλο διαθέτει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Η λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία του Όσλο για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες βρίσκεται στο Σελίδα ξενοδοχείων Όσλο.

 

Πότε να έρθετε

Λόγω του βόρειου γεωγραφικού πλάτους του, το φως της ημέρας στο Όσλο ποικίλλει σημαντικά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Ιούλιος-Σεπτέμβριος), η πόλη απολαμβάνει ήπιες θερμοκρασίες, μεγάλες ηλιόλουστες μέρες και έως και 18 ώρες ηλιοφάνεια την ημέρα.

Το χειμώνα, η θερμοκρασία μειώνεται στους -7 ° C (19 ° F) έως -1 ° C (30 ° F) με αρκετό χιόνι.

 

Visa

Η Νορβηγία ΔΕΝ είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όποιος φτάνει στη Νορβηγία υπόκειται σε ελέγχους μετανάστευσης και τελωνείου. Ωστόσο, η Νορβηγία είναι μέρος της ζώνης Σένγκεν.

Οι πολίτες της ΕΕ, του ΕΟΧ και της Ελβετίας, καθώς και πολίτες τρίτων χωρών από χώρες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία κ.λπ.) πρέπει να επιδείξουν μόνο διαβατήριο που να ισχύει για την προβλεπόμενη διάρκεια παραμονής τους. Οι άλλοι υπήκοοι υποχρεούνται να έχουν θεώρηση Σένγκεν.

Λάβετε υπόψη ότι ο εκτελωνισμός πραγματοποιείται στο σημείο εισόδου σας στη Νορβηγία. Εάν πετάξετε στο Όσλο και έχετε μια πτήση που σας συνδέει με έναν άλλο προορισμό στη Νορβηγία, πρέπει να παραλάβετε τις αποσκευές σας, να καθαρίσετε τα τελωνεία και, στη συνέχεια, να κάνετε check in ξανά προτού συνεχίσετε το ταξίδι σας.

Αφήστε επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσετε αυτήν τη μάλλον απογοητευτική διαδικασία. Επιτρέπεται να φέρετε έως και 200 ​​τσιγάρα συν 1 λίτρο οινοπνευματωδών ποτών και 1.5 λίτρο κρασί. Οι κανονισμοί εφαρμόζονται αυστηρά.

 

Νόμισμα

Το νόμισμα της Νορβηγίας είναι η κορώνα Νορβηγίας (kr). Το νόμισμα αποτελείται από κέρματα 1, 5, 10 και 20 kr και χαρτονομίσματα των 50, 100, 200 και 500 kr. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές, αν και μπορεί να ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία. Οι διανομείς μετρητών αναφέρονται ως «μίνι-τράπεζες».

 

Κόστος

Η Νορβηγία είναι μια πολύ ακριβή χώρα. Ακόμη και οι καθημερινές αγορές, όπως ένα φλιτζάνι καφέ, ένα κουτάκι κοκ ή ένα γρήγορο φαγητό μπορεί να είναι διπλάσιο από ό, τι θα περίμενε κανείς να πληρώσει αλλού στην Ευρώπη.

Είναι πιθανώς καλή ιδέα να προϋπολογιστείτε να δαπανήσετε τουλάχιστον διπλάσιο από αυτό που θα κάνατε σε μια άλλη ευρωπαϊκή πόλη.

 

Πόσιμο νερό

Το νερό της βρύσης στη Νορβηγία είναι μερικά από τα πιο αγνά που βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο. Η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού είναι απλώς χάσιμο χρημάτων.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.

Κλείσε Travel Gay Εγκεκριμένο ξενοδοχείο