Η Αθήνα σε Εικόνες

Η Αθήνα σε Εικόνες

Προγραμματίζετε ταξίδι στην Αθήνα; Η γκαλερί μας δίνει μια γεύση από τα καταπληκτικά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε στην πόλη.Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη, αλλά τα περισσότερα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τουριστικές περιοχές βρίσκονται στο κέντρο, γύρω από τη βάση της Ακρόπολης (φαίνεται εδώ στη μέση της εικόνας).Η Ακρόπολη είναι ο σχηματισμός βράχου που υψώνεται 156 μέτρα πάνω από την πόλη, που φαίνεται από τον Ναό του Ηφαίστου, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην Αρχαία Αγορά.Ο Παρθενώνας (πάνω) είναι ο μεγαλύτερος ναός στην Ακρόπολη. Αυτό το κτίριο 2,500 ετών υπέστη σοβαρές ζημιές το 1687 κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τουρκικού Πολέμου. Τα τελευταία χρόνια, έχουν αναληφθεί εργασίες για την ανακατασκευή τμημάτων του κτηρίου.Το Ερέχθειο (παραπάνω) είναι ένας ναός αφιερωμένος στη θεά Αθηνά και τον θεό Ποσειδώνα. Είναι ιδιαίτερα διάσημο για τις έξι κοπέλες στη νότια στοά.Στη νότια πλαγιά της Ακρόπολης βρίσκεται το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (πάνω). Χτίστηκε το 161 μ.Χ., χρησιμοποιείται ακόμα ως συναυλιακός χώρος σήμερα.Το εξαιρετικό Μουσείο της Νέας Ακρόπολης είναι ένας θησαυρός αντικειμένων που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ. έως τον 5ο αιώνα μ.Χ.Μέσα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης υπάρχει επίσης μια ανακατασκευή 160 μέτρων συνεχούς γλυπτικής διακόσμησης της ζωφόρου του Παρθενώνα (πάνω).Ο εκπληκτικός ναός του Ηφαίστου (πάνω) είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ελληνικούς ναούς. Έχει θέα στην Αγορά στα δυτικά της Ακρόπολης.Απομένουν μόνο 16 από τις 104 κορινθιακές μαρμάρινες κολόνες του Ναού του Δία, αλλά μπορείτε ακόμα να καταλάβετε την κλίμακα διάτμησης της αρχικής κατασκευής.Το εξαιρετικό μαρμάρινο Παναθηναϊκό Στάδιο (πάνω) χτίστηκε για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν το 1896. Κάθισε 60,000 άτομα.Περάστε τα πλήθη έξω από τη Βουλή των Ελλήνων και κατευθυνθείτε προς την Προεδρική Κατοικία (πίσω από τον Εθνικό Κήπο) για να παρακολουθήσετε την αλλαγή της φρουράς. Γνωστοί ως Εύζωνες, όλα τα μέλη είναι εθελοντές προερχόμενοι από το Σώμα Πεζικού του Ελληνικού Στρατού.Μετά από μια κουραστική μέρα εξερεύνησης στα αξιοθέατα, κατευθυνθείτε για το δημοφιλές gay Πετεινός για μια κρύα μπύρα ή κοκτέιλ, μερικές δροσερές μελωδίες και άτομα που παρακολουθούν.Το βράδυ, κατευθυνθείτε προς την πλατεία Συντάγματος (παρακάτω) για να δείτε το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου (πάνω).Αργότερα το βράδυ, όταν είστε έτοιμοι για τη νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων, πάρτε το μετρό για το Γκάζι. Το gay-δημοφιλές Del Sol Cafe, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σταθμό Keramikos του μετρό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. 

Έξω από την Αθήνα


Λίγο περισσότερο χρόνο για να απομείνει; Σκεφτείτε μια επίσκεψη στο Ακρωτήριο Σούνιο, περίπου 40 χλμ νότια της Αθήνας για να επισκεφθείτε το Ναό του Ποσειδώνα. Οι καθαρές λευκές δωρικές στήλες εξακολουθούν να είναι μαγευτικές με το γαλάζιο του Αιγαίου και τον ουρανό.

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.

Κλείσε Travel Gay Εγκεκριμένο ξενοδοχείο